Juurikas on erittäin vanha ja perinteinen ravinto- ja lääkekasvi. Vihanneksena se on herkullinen ja koristeellinen. Sen varret ja lehdet ovat moniväriset. Varret voi valmistaa lantun tapaan höyryttämällä tai keittämällä, ja lehdet voidaan valmistaa kuten pinaatti. Juurikas on monivuotinen, ja syksyn hoidosta huolehtimalla se alkaakin tuottaa satoa jo hyvin varhain seuraavana keväänä.
Moniväriset varret ja lehdet. Varret paloitellaan ja höyrytetään tai keitetään lantun tapaan. Voidaan kasvattaa avomaalla tai viileässä kasvihuoneessa. Itäneiden versojen taimiväliksi harvennetaan noin 30 cm. Tarvitsee runsaasti lannoitusta. Istutetaan aurinkoiseen paikkaan ravinteikkaaseen ja kuohkeaan multaan. Kylvön jälkeen maata on pidettävä kosteana siihen asti kunnes itääminen alkaa.
Juurisikuri on monivuotinen kukka, joka kasvaa villinä tienvarsilla. Juurisikurin kukat ovat kauniin sinisiä ja kiinni jäykässä varressa. Kukat aukeavat aamulla ja sulkeutuvat yöksi. Juurisikuri on pörriäisten rakastama kukka, ja sitä kannattaakin kylvää puutarhan ”villiin” osaan. Sekä kukat että lehdet ovat syötäviä, lehdet parhaimmillaan ennen kukintaa.
Monivuotinen, miedosti valkosipulin makuinen. Karhunlaukka kasvaa helmi-maaliskuussa. Se kukkii kauniita valkoisia tähdenmuotoisia kukkia joka toinen toukokuu. Tuoreissa lehdissä on paljon C-vitamiinia. Maku tulee hienosti esille höyrytettynä, wokkina tai silputtuna salaattiin. Sitä voi käyttää myös yrttinä. Otollisella kasvupaikalla karhunlaukka levittäytyy. Se viihtyy varjoisassa paikassa kosteassa maassa viileähkössä paikassa. Ruukku tai lavalaatikko ovat sille liian lämpimiä paikkoja.
Karviaiskoiso eli ananaskirsikka on jo monille tuttu. Se on tomaatin keltainen sukulainen. Karviaiskoisossa maistuvat mm. kiivi ja karviainen. Sillä on monia käyttötapoja – voit popsia sen raakana, muuttaa hilloksi tai viipaloida piirakkaan.
Karviaiskoiso eli ananaskirsikka on jo monille tuttu. Se on tomaatin keltainen sukulainen. Karviaiskoisossa maistuvat mm. kiivi ja karviainen. Sillä on monia käyttötapoja – voit popsia sen raakana, muuttaa hilloksi tai viipaloida piirakkaan.
Tässä aito suomalainen perinnejuures! Kaskinauriin Enon kanta on vanha suomalainen lajike Pohjois-Karjalasta. Sitä on ylläpidetty 1980-luvulta lähtien, ja se on tuotesuojattu. Enon kanta on mehukas ja sen malto on säikeetöntä. Se sopii syötäväksi pitkin kesää.
Saladin F1 on kasvihuonekurkkujen aatelia! Se kypsyy nopeasti, ja sen maku on miellyttävä eikä lainkaan karvas. Saladin on erittäin vastustuskykyinen lajike.
Kaurajuuri on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, erittäin vanha ja perinteinen viljelykasvi. Se on miedosti parsan ja osterin makuinen, ja kasvaa useimmiten yksivuotisena.
Tuoretta salaattia omasta maasta joka salaatille! Keräsalaatti Merveille on kaunis, voimakkaan punainen ja vihreä salaatti, jota voit istuttaa lisää kesän aikana. Näin saat jatkuvasti tuoretta satoa.
Kesäkurpitsa ”kasipallo”, Eight Ball F1. Kestävä lajike, jonka hedelmät ovat kauniin pallon muotoisia. Satoa voi kerätä, kun hedelmät ovat vähintään biljardipallon kokoisia. Kasipallo kestää myös säilytystä viileässä, joten näitä voi kerätä kellariin talvea vasten.