Salaattikleitonia Postelein
4,20 € sis. alvSalaattikleitonia on mielenkiintoinen tuttavuus! Sen pikantti maku sopii erinomaisesti salaatteihin, ja nopeana kasvajana se tuottaa runsaasti satoa. Mainio myös esim. leivän päällä.
Näytetään tulokset 121–132 / 156
Salaattikleitonia on mielenkiintoinen tuttavuus! Sen pikantti maku sopii erinomaisesti salaatteihin, ja nopeana kasvajana se tuottaa runsaasti satoa. Mainio myös esim. leivän päällä.
Tämä sekoitus on ilo silmälle ja suulle! Yksivuotiseen seokseen on koottu kukkia, jotka kelpaavat syötäväksi. Niistä voi jäädyttää näyttäviä jääpaloja, koristella niillä kakkuja tai jälkiruokia tai somistaa juomaveden laittamalla kukkasia kellumaan sen pinnalle. Myös kesäboolille!
Picolina F1 on ihastuttava minikokoinen kasvihuonekurkku, n. 12-15 -sentinen. Picolino on vastustuskykyinen lajike. Tuulettomassa ja lämpimässä paikassa Picolino saattaa menestyä myös avomaalla, mutta kasvihuone on sille paras kasvatuspaikka. Se vaatii huokoisen, multavan ja ravinteikkaan kasvualustan, ja paljon haaleaa kasteluvettä.
Salottisipuli on serkkuaan keltasipulia hieman miedompi ja makeampi. Salottisipulia voi hyödyntää jo kasvukauden puolivälissä käyttämällä sitä kevätsipulina. Varastoidaan kuten muutkin sipulit kuivaamalla huolellisesti ennen varastoon viemistä.
Savoykaali (Brassica oler. capitata sabaud) Vertus2.
Vertus on savoykaalin syyslajike. Kaaliin kehittyy kauniit sinivihreät, hiukan kiharat lehdet. Maku on mieto ja erittäin hieno.
Kaunis lasiastia ja pussillinen luomusiemeniä idätykseen. Tällä setillä on helppo aloittaa idättäminen! Astian kansi on ruostumatonta terästä, joten se kestää käyttöä.
Laita astiaan noin ruokalusikallinen siemeniä ja lisää kädenlämpöistä vettä. Siementen määrän pitäisi olla noin kolmannes veden määrästä. Valuta vesi siiviläkannen läpi pois. Huuhtele siemenet 2-3 kertaa päivässä. Pidä astia pimeässä huoneenlämmössä kansiosa alaspäin noin 45 asteen kulmassa, jotta neste valuu pois. Astiakaapin lautasritilä on oikein mainio tähän tarkoitukseen! Siemensekoitus valmistuu iduiksi noin viidessä-kuudessa päivässä, ja valmistuttuaan se säilyy hyvänä jääkaapissa noin neljä päivää. Sillä välin olet jo laittanut tekeytymään seuraavan ituannoksen.
Idut ovat vitamiinipitoinen, raikas ja maukas lisä ruokaan. Niitä voi käyttää niin salaateissa kuin voileivän päällä, paistettuna pannulla tai kalan tai lihan kaverina.
Sikuri, punasikuri (Cichorium intybus) Rossa di Chioggia 3.
Tutustu pikantin makuiseen puna- eli salaattisikuriin!
Sikuri on vanha rohdoskasvi, joka sisältää vitamiineja ja hivenaineita. Sitä voi käyttää kaalin tapaan vaikkapa itämaisten kääryleiden valmistamiseen. Sikurin tiukkaa makua voi pehmittää paistamalla sen öljyssä tai hauduttamalla uunissa.
Blauwschoker on ilo aisteille: se kukkii erittäin kauniin lilan eri sävyisin kukin, ja muodostaa lilat palot. Herneet ovat erittäin makeita ja myös kestäviä.
Silpoydinherne (Pisum sativum) Bördi.
Suosittu, hyvin makea, runsassatoinen ja keskivarhainen lajike. Bördin herneet ovat suuria, ja säilyvät pitkään. Bördi kestää myös hyvin kuivuutta. Istuta se aurinkoiseen paikkaan kuohkeaan maahan, ja helteisenä kesänä muista pitää kastelusta huoli.
KYLVÖ: suoraan avomaalle touko-kesäkuussa, kun lämpötila on vähintään +10 astetta.
SATO: heinä-syyskuu.
Tuttu ja turvallinen silpoydinherne, satoisa ja hyvän makuinen. Herneet pysyvät maukkaina pitkään.
Sipuli (Allium sepa) De Vaugirard.
De Vaugirard on varhainen sipulilajike, ja se kasvaa nopeasti. Sitä voi käyttää mm. salaateissa, ja pienempiä sipuleita kurkkusäilykkeissä. Se kestää vain lyhytaikaista varastointia.
Sipuli Giant Zittau on yleisin sipulilajike. Sen sipulit ovat kiinteitä ja ohutkuorisia, voimakkaan makuisia. Sopivissa olosuhteissa se tuottaa runsaan sadon.
© 2024 Kauppahuone Koskela – Tilaus ja toimitusehdot – Tietosuojaseloste – Evästekäytäntö – Evästeasetukset
Ostoskori on tyhjä.
Maksuton toimitus Kuhmoisten, Kuhmalahden ja Oriveden alueelle Piilota tämä ilmoitus