Näytetään tulokset 25–36 / 156

  • Cocktailtomaatti

    8,30  sis. alv

    Coctailtomaatti Heartbreaker Vita F1.

    Sydämenmuotoinen ihastuttava tomaatti. Erittäin mehukas cocktailtomaatti, maksu sopivasti makean ja happaman väliltä. Heartbreaker vaatii vähän kasvutilaa, ja sopii siksi pienellekin parvekkeelle kasvamaan. Se tarvitsee paljon valoa, eikä lämpötila ei saisi nousta yli 27 asteen eikä painua alle 10 asteen. Kasvualustana ravinnepitoinen ja humuspitoinen multa on paras.

    ESIKASVATUS: maalis-huhtikuu. Pidä kylvös kosteana ja siirrä taimet isompaan ruukkuun, kun ensimmäiset oikeat lehdet ovat ilmestyneet. Jos taimi on kasvanut jo kovin korkeaksi, istuta varresta osa mullan alle. Karaise kasvia ennen kuin siirrät sen lopullisesti ulos.

    SATO: heinä-syyskuu.

     

  • Fenkoli Selma

    3,90  sis. alv

    Fenkoli (Foeniculum vulgare) Selma

    Joko olet tutustunut fenkoliin? Se sopii etenkin kala- ja äyriäisruokiin, mutta myös keittoihin ja salaatteihin. Fenkolin esikäsittelyksi riittää huuhtominen, mutta toki salaattikäytössä kovimmat osat kannattaa jättää käyttämättä (vrt kiinankaali).  Fenkoli on myös vanha lääkerohto: se lievittää nuhaa ja kramppeja ja edistää sekä ruokahalua että ruuansulatusta. Sitä on käytetty yhdessä kamomillan kanssa helpottamaan koliikin oireita. Kaikki osat fenkolista voidaan hyödyntää: siemenet, lehdet, varret ja mukula. .

     

  • Härkäpapu Green Hangdown

    2,70  sis. alv

    Härkäpapu eli härkis kuulostaa ensin trendiruualta, mutta onkin oikeasti ikivanha, jo vuosituhansia käytetty proteiinipommi. Täällä Pohjolassakin sitä on viljelty jo 1200-luvulta lähtien, mutta peruna ehti tässä välissä syrjäyttää sen. Härkis sisältää runsaan määrän proteiinia, hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja, kuitua ja kivennäinaineita – myös folaattia, jota suomalaiset saavat perinteisesti aika niukasti.

    Viljeltävänäkin härkis on helppo; sillä ei ole kummoisiakaan vaatimuksia kasvupaikan suhteen,  ja istutaa sen saa suoraan kasvupaikkaan ilman esikasvatustarpeita.

  • Härkäpapu Hangdown Grünkernig

    2,70  sis. alv

    Hangdown Grünkering.

    Keskivarhainen lajike. Istutetaan aurinkoiseen paikkaan melko tiiviiseen, ravinteikkaaseen ja humuspitoiseen maahan.

    Härkäpapu muodostaa vihreitä papuja. Siitä käytetään ainoastaan siemenet, ei koko palkoa. Käytetään pääosin tuoreena. Pienet siemenet kerätään raakoina, ja niitä voi käyttää salaateissa raakoina. Härkäpapua käytetään myös kevyesti keitettyinä pataruoissa ja muhennoksissa.

    Monikäyttöistä härkäpapua voidaan viljellä myös varjostavana tai viherlannoittavana kasvina, koska se sitoo typpeä.

  • Herneenversot, micro greens

    2,90  sis. alv

    Kasvata ihanan vihreitä herneenversoja omalla ikkunalla!

    Herneenversojen siemenet voidaan kasvattaa joko babyleaf- tai microleafasteelle. Babyleafissa kerätään versot ja syödään nuoret lehdet. Microleafissa kerätään vastaitäneestä versosta sekä lehti että varsi.

    Kylvä herneenversojen siemenet multaan ja peitä kevyesti. Pidä kylvös kosteana. Sato on kerättävissä viikossa babyleafina. Käytä raikkaat ja makeat versot leivällä, salaateissa tai keitoissa.

  • Hillosipuli The Queen

    1,70  sis. alv

    Oletko hillosipulin ystävä? Kokeilepa kasvattaa suosikkisäilykkeesi raaka-aine itse!

    Hillosipuli on helppohoitoinen, pintamultaan toukokuussa kylvettävä sipuli. Sadon pääset korjaamaan elo-syyskuussa, ja sipulien kuivettua voit säilöä ne.

  • Hokkaidokurpitsa Uchiki Kuri

    4,50  sis. alv

    Uchiki Kuri on miellyttävästi makea ja pähkinäinen. Hedelmät kasvavat 1,5-kiloisiksi. Hokkaidokurpitsa on toiselta nimeltään japanilainen talvikurpitsa, eikä se kypsy valmiiksi kasvimaassa; hedelmät poimitaan myöhään, syys-lokakuussa, ja niiden annetaan kypsyä valmiiksi huoneenlämmössä. Se vie kahdesta neljään kuukautta. Tämä hedelmä on tutustumisen arvoinen!

  • Hokkaidokurpitsa Uchiki Kuri, orgaaninen

    3,90  sis. alv

    Hokkaidokurpitsa (Cucurbita maxima) Uchiki kuri. 

    Hokkaidokurpitsa, jossa on makea ja pähkinäinen maku. Sen hedelmät ovat oransseja ja painavat noin 1,5 kiloa. Kermankeltainen hedelmäliha on paksua, pehmeää ja hyvin makeaa. Hoikkaidokurpitsa on toiselta nimeltään japanilainen talvikurpitsa, ja sen hedelmät poimitaankin niin myöhään kuin mahdollista, vasta syys-lokakuussa. Sen jälkeen kurpitsa kypsytetään valmiiksi huoneenlämmössä (n. 2-4 kuukautta). Suositeltu säilytyslämpötila on 8-15 astetta, eli kylmiö tai jääkaappi on sen paras paikka. Hokkaidokurpitsa on parhaimmillaan piirakoissa, muissa leivonnaisissa, kreemeissä ja keitoissa.

    Hokkaidokurpitsa kasvaa parhaiten hyvin lannoitetussa ja kuohkeassa mullassa hyvin lannoitetussa ja suojaisessa paikassa. Paras kasvatusalusta on Biolanin kasvusäkki. Kurpitsa tarvitsee runsaasti vettä, joten älä päästä sitä kuivahtamaan.

    ESIKASVATUS: maalis-toukokuu. Siirrä taimet ulos tai kasvihuoneeseen, kun lämpötila on vähintään 25 astetta.

  • Hyasinttipapu

    2,70  sis. alv

    Hyasinttipapu (Lablab purpureus) Ruby Moon. 

    Hyasinttipapu on yksivuotinen köynnös, jota voi käyttää sekä kesäkukkana että hyötykasvina. Sillä on kauniit lilan-roosan väriset, hyväntuoksuiset kukat, joista kehittyy myöhemmin tumman purppuranpunaiset palot. Kuten kaikki pavut, hyasinttipapu on nopea kasvamaan ja muodostaa helposti rehevän seinämän.

     

     

  • Itusekoitus

    4,90  sis. alv

    Erittäin vitamiini- ja mineraalipitoinen sekoitus ituja. Mukana mungopapua, alfalfaa, linssejä, sarviapilaa ja keltasinappia. Raikkaan ja mausteisen makuinen seos on terveellinen ja maukas lisä moniin ruokiin.

    Sekoitus valmistuu kuudessa päivässä, ja se on helppo kasvattaa veden avulla. Multaa ei tarvita!

  • Jäävuorisalaatti Great Lakes

    1,20  sis. alv

    Jäävuorisalaatti Great Lakes 118:lla on kiinteä ja maukas kerä, joka säilyy jääkaapissa monta päivää.

     

  • Jäävuorisalaatti Great Lakes 118

    1,20  sis. alv

    Jäävuorisalaatti Great Lakes 118:lla on kiinteä ja maukas kerä, joka säilyy jääkaapissa monta päivää.