Näytetään tulokset 1–12 / 156

 • Ahomansikka Monatsbowlenzauber

  4,20  sis. alv

  Ahomansikka on monivuotinen makea puutarha- ja parvekekasvi. Tuottaa suuria ja makeita ahomansikoita koko satokauden. Myös ahomansikan lehdet voi hyödyntää ruuanvalmistuksessa. Kasvi ei tee lainkaan rönsyjä, ja on helppohoitoinen niin maahan kuin ruukkuun istutettunakin.

   

 • Alfalfa

  4,90  sis. alv

  Alfalfa on todellista superfoodia. Se sisältää karoteenia, runsaasti proteiinia, C-, D-, K-, E- ja B12-vitamiinia. Sen maku on raikas, ja alfalfa sopiikin hienosti leivän päälle tai salaatin osaksi. Kokeile myös lihan tai kalan päällä!

  Alfalfan idut valmistuvat viidessä päivässä, eikä niiden kasvattamiseen tarvita multaa – vesi ja pimeys riittävät.

 • Amppelitomaatti Maskotka

  2,70  sis. alv

  Tomaattisato omalta parvekkeelta! Maskotka on suosittu ja satoisa lajike tomaattien parvekekasvatukseen. Makea Maskotka on aikainen ja satoisa lajike, jonka antimista pääset nauttimaan elokuusta syyskuun loppuun.

 • Amppelitomaatti Tumbling Tom Red

  5,20  sis. alv

  Tumbling Tom Red – makea ja satoisa punainen amppelitomaatti. Amppelitomaatit ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta, eikä ihme! Sadon lisäksi ne antavat silmäniloa ja  tuovat parvekkeelle tai lasitetulle terassille ripauksen kaukomaiden tunnelmaa.

  Tumbling Tom Red on maultaan makea ja herkullinen, ja se tuottaa satoa läpi koko kesän. Mikä onkaan ihanampaa kuin kesäaamuna poimia tomaatit aamupalapöytään omalta parvekkeelta!

 • Avomaankurkku

  1,20  sis. alv

  Avomaankurkku (Cucumis sativus) Libelle F1.

  Vastustuskykyinen, hyvin säilöntään sopia avomaankurkku. Roisoinen kuori. Sopii hyvin kasvatettavaksi avomaalla. Libelle viihtyy kuohkessa, ravinteikkaassa ja lämpimässä mullassa aurinkoisessa ja suojaisessa paikassa. Kastellaan usein.

  ESIKASVATUS: maalis-toukokuu. Siirrä taimet pihalle, kun lämpötila on vähintään +20 astetta.

  SATO: heinä-elokuu

 • Avomaankurkku Vorgebirgstrauben

  0,60  sis. alv

  Vorgebirgstrauben

  Tästä varhaisesta avomaankurkkulajikkeesta ravistelet mummonkurkut jo heinäkuussa!  Vorgebirgstrauben on aikainen, vastutuskykyinen ja runsassatoinen lajike. Se sopii hyvin säilöttäväksi. Istuta kurkku kasvamaan aurinkoiseen ja suojaiseen paikkaan kuohkeaan humus- ja ravinnepitoiseen multaan. Kurkku tarvitsee paljon vettä, joten varsinkin kuivana kesänä tasaisesta kosteudesta on pidettävä huolta alusta saakka.

  ESIKASVATUS: maalis-huhtikuussa, pidä huolta että itämislämpötila on riittävä. Kasvi siirretään ulos vasta, kun lämpötila on vähintään +22 astetta.  Pidä huolta, että kasvupaikka on tuulelta suojassa.

  SATOKAUSI: heinäkuusta jopa lokakuuhun saakka

 • Chili “Bishops Crown”

  3,90  sis. alv

  Chili (Capsicum baccatum L.)  “Bishops Crown”.

  Mieto, sitruunanmakuinen, kellonmuotoinen chili. Satoisa. Viihtyy lämpimässä ja aurinkoisessa tuulelta suojassa huokoisessa ja ravintorikkaassa maaperässä. Kasvi vaatii kosteutta, mutta ei siedä seisovaa vettä. Koska chili ei pidä tuulesta, paras kasvupaikka sille on kasvihuone. Myös erittäin suojaisa seinusta tai aurinkoinen veranta käyvät.  Piispanhatun voi myös kuivata ja jauhaa chilijauheeksi.

  ESIKASVATUS: helmi-maaliskuussa. Siemenet painetaan kevyesti maahan, ei saa peittää mullalla. Siirrä taimet kasvupaikkaan, kun lämpötila on vähintään +22 astetta.

  SATO: heinä-syyskuu.

 • Chili “De Cayenne”

  2,70  sis. alv

  Chili (Capsicum annuum) De Cayenne. Tulisuusaste 8.

  Kaipaatko lieskoja? De Cayenne on reippaan tulinen, vankka ja runsaskasvuinen chili. Koska se rakastaa lämpöä, lasitettu parveke tai kasvihuone on sille paras paikka.

 • Chili “Scotch Bonnet Jamaican Red”

  4,20  sis. alv

  Tulossa varastoon keväällä 2022. 

  Chili (CApsicum Chinese) “Scotch Bonnet Jamaican Red”.

  Erittäin voimakas, +10 -luokan chili, yksi maailman tulisimmista. Hedelmät kauniita, erittäin voimakkaita, pallonmuotoisia. Muuttuvat kypsinä vaaleanvihreiksi tai tummanpunaisiksi. Hedelmäinen aromi. Viihtyy aurinkoisessa ja suojaisessa kosteassa, huokoisessa, humus- ja ravinnerikkaassa maassa. Kasvi vaatii paljon vettä ja ravintoa.  Käsittele kasvia varoen, ja käytä aina hansikkaita kun käsittelet sen hedelmiä. Vältä tarkasti hedelmän aromin joutumista silmiin. Scotch Bonnetia voi käyttää tuoreena tai kuivattuna.

   

 • Chili Asian Mix (Scotch Bonnet)

  3,90  sis. alv

  Asian Mix.

  Sekoitus erittäin voimakkaita Habanero – ja Scotch Bonnet -chilejä. Jos tavallinen pippuri ja jalapeno ei enää tunnu suussa miltään, kasvata itsellesi tästä kovat mausteet!

  Chili viihtyy aurinkoisessa ja suojaisessa paikassa. Mullan on syytä olla kosteaa, huokoista ja ravinteikasta, ja kasvi vaatiikiin erityisen paljon vettä ja ravintoa. Chili viihtyy myös ikkunalaudalla, mutta vedottomuudesta ja kosteudesta on pidettävä hyvää huolta. Vinkki: esikasvaa erityisen hyvin sammalnapeissa.

  ESIKASVATUS: helmi- huhtikuu; siirrä kasvi kasvihuoneeseen tai pihamaahan toukokuussa. Lämpötilan on oltava vähintään 22 astetta. Jos kasvatat chiliä avomaalla, etsi sille tuulelta suojattu kasvupaikka. Chili kasvaa n. 80 cm korkeaksi, joten se on tuettava.

  SATO: elokuusta lokakuuhun

   

 • Chili Aurora

  4,20  sis. alv

  Chilipaprika Aurora on sekä värien, tuoksun että maun ilotulitusta! Matala ja kompakti chili tuottaa pieniä hedelmiä, joiden väri muuttuu violetista valkoiseksi, keltaisesta oranssiin ja lopulta punaiseksi. Kasvissa on raikas sitruunan tuoksu.

  Aurora luokitellaan tuliseksi chiliksi (8/9). Se sopii käytettäväksi raakana, mutta myös säilöttynä.

 • Chili Ciliegia piccante

  4,20  sis. alv

  Chili Ciliegia piccante on pieni ja pyöreä, ja se sekoittuukin helposti amppelitomaattiin. Ciliegia piccante on mieto chili, joka voit käyttää niin tuoreena kuin säilöttynäkin.