Näytetään tulokset 1–12 / 83

 • Alfalfa

  4,90  sis. alv

  Alfalfa on todellista superfoodia. Se sisältää karoteenia, runsaasti proteiinia, C-, D-, K-, E- ja B12-vitamiinia. Sen maku on raikas, ja alfalfa sopiikin hienosti leivän päälle tai salaatin osaksi. Kokeile myös lihan tai kalan päällä!

  Alfalfan idut valmistuvat viidessä päivässä, eikä niiden kasvattamiseen tarvita multaa – vesi ja pimeys riittävät.

 • Anisruoho

  3,90  sis. alv

  Anisruoho (Pimpinella anisum) 

  Yksivuotinen yrttikasvi.  Anisruoho kukkii valkoisin sarjakukin ja koko kasvi tuoksuu anikselta. Lehtiä voi hyödyntää esim. salaateissa, teesekoituksissa ja kastikkeissa, ja siemenet voidaan käyttää mausteena leivissä, jälkiruuissa ja kakuissa.  Kuivattuina siemenet tuoksuvat voimakkaasti ja maistuvat lakritsilta.

  KYLVÖ: Anisruoho voidaan kylvää suoraan kasvupaikalle touko-kesäkuussa, kun lämpötila on vähintään +20 astetta. Jos haluat nopeuttaa satoa, voit laittaa sen esikasvamaan huhtikuussa ikkunalle.

  SATO: Elo-syyskuu

   

 • Basilika Italian Star

  2,90  sis. alv

  Basilika (Ocimum Basilicum) Italian Star. 

  Kasvata itse pestosi raaka-aine, pastan luottoystävä ja salaattien sulostuttaja, basilika. Italian Star on yksivuotinen, suurilehtinen ja voimakasarominen lajike.  Basilika on tuoreena parhaimmillaan, mutta toimii hienosti myös kuivattuna. Pistä se kasvamaan ruukkuun ulos, terassille, parvekkeelle tai ikkunalaudalle tai istuta aurinkoiseen paikkaan kukkamaalle.

 • Basilika, sekoitus

  4,20  sis. alv

  Basilika (Ocimum basilicum).

  Yksivuotinen neljän basilikalajin sekoitus: Opal (punalehtinen), Salaattibasiliika (isot lehdet),  Baskuro (vahva pienilehtinen) ja Lemon (voimakas sitruunanmaku). Basilika sopii hyvin viljeltäväksi ruukussa tai parvekelaatikossa, ja sitä voi viljellä ulkona tai sisällä. Siemenlevy tekee istuttamisesta helppoa: siemenlevy painetaan kevyesti maahan. eikä sitä saa peittää mullassa. Kastellaan ja peitetään läpinäkyvällä katteella siihen saakka, kunnes itäminen alkaa. Huolehdi säännöllisestä ilmanvaihdosta ja kastelusta. Viihtyy ravinteikkaassa maassa. Käytä tuoreena tai kuivattuna. Basilika sopii myös pakastettavaksi.

  ISTUTUS: huhti-kesäkuu

  SATO: elo-lokakuu.

   

   

 • Chili “Bishops Crown”

  3,90  sis. alv

  Chili (Capsicum baccatum L.)  “Bishops Crown”.

  Mieto, sitruunanmakuinen, kellonmuotoinen chili. Satoisa. Viihtyy lämpimässä ja aurinkoisessa tuulelta suojassa huokoisessa ja ravintorikkaassa maaperässä. Kasvi vaatii kosteutta, mutta ei siedä seisovaa vettä. Koska chili ei pidä tuulesta, paras kasvupaikka sille on kasvihuone. Myös erittäin suojaisa seinusta tai aurinkoinen veranta käyvät.  Piispanhatun voi myös kuivata ja jauhaa chilijauheeksi.

  ESIKASVATUS: helmi-maaliskuussa. Siemenet painetaan kevyesti maahan, ei saa peittää mullalla. Siirrä taimet kasvupaikkaan, kun lämpötila on vähintään +22 astetta.

  SATO: heinä-syyskuu.

 • Chili “De Cayenne”

  2,70  sis. alv

  Chili (Capsicum annuum) De Cayenne. Tulisuusaste 8.

  Kaipaatko lieskoja? De Cayenne on reippaan tulinen, vankka ja runsaskasvuinen chili. Koska se rakastaa lämpöä, lasitettu parveke tai kasvihuone on sille paras paikka.

 • Chili “Scotch Bonnet Jamaican Red”

  4,20  sis. alv

  Tulossa varastoon keväällä 2022. 

  Chili (CApsicum Chinese) “Scotch Bonnet Jamaican Red”.

  Erittäin voimakas, +10 -luokan chili, yksi maailman tulisimmista. Hedelmät kauniita, erittäin voimakkaita, pallonmuotoisia. Muuttuvat kypsinä vaaleanvihreiksi tai tummanpunaisiksi. Hedelmäinen aromi. Viihtyy aurinkoisessa ja suojaisessa kosteassa, huokoisessa, humus- ja ravinnerikkaassa maassa. Kasvi vaatii paljon vettä ja ravintoa.  Käsittele kasvia varoen, ja käytä aina hansikkaita kun käsittelet sen hedelmiä. Vältä tarkasti hedelmän aromin joutumista silmiin. Scotch Bonnetia voi käyttää tuoreena tai kuivattuna.

   

 • Chili Asian Mix (Scotch Bonnet)

  3,90  sis. alv

  Asian Mix.

  Sekoitus erittäin voimakkaita Habanero – ja Scotch Bonnet -chilejä. Jos tavallinen pippuri ja jalapeno ei enää tunnu suussa miltään, kasvata itsellesi tästä kovat mausteet!

  Chili viihtyy aurinkoisessa ja suojaisessa paikassa. Mullan on syytä olla kosteaa, huokoista ja ravinteikasta, ja kasvi vaatiikiin erityisen paljon vettä ja ravintoa. Chili viihtyy myös ikkunalaudalla, mutta vedottomuudesta ja kosteudesta on pidettävä hyvää huolta. Vinkki: esikasvaa erityisen hyvin sammalnapeissa.

  ESIKASVATUS: helmi- huhtikuu; siirrä kasvi kasvihuoneeseen tai pihamaahan toukokuussa. Lämpötilan on oltava vähintään 22 astetta. Jos kasvatat chiliä avomaalla, etsi sille tuulelta suojattu kasvupaikka. Chili kasvaa n. 80 cm korkeaksi, joten se on tuettava.

  SATO: elokuusta lokakuuhun

   

 • Paikanvaraus

  Chili Aurora

  4,20  sis. alv

  Chilipaprika Aurora on sekä värien, tuoksun että maun ilotulitusta! Matala ja kompakti chili tuottaa pieniä hedelmiä, joiden väri muuttuu violetista valkoiseksi, keltaisesta oranssiin ja lopulta punaiseksi. Kasvissa on raikas sitruunan tuoksu.

  Aurora luokitellaan tuliseksi chiliksi (8/9). Se sopii käytettäväksi raakana, mutta myös säilöttynä.

 • Paikanvaraus

  Chili Ciliegia piccante

  4,20  sis. alv

  Chili Ciliegia piccante on pieni ja pyöreä, ja se sekoittuukin helposti amppelitomaattiin. Ciliegia piccante on mieto chili, joka voit käyttää niin tuoreena kuin säilöttynäkin.

 • Paikanvaraus

  Chili Habanero Chocolate

  4,60  sis. alv

  Kaipaatko tulisuutta ruokaan?

  Chili Habanero Chocolate on yksi maailman tulisimmista chileistä. Kypsät hedelmät ovat kauniin suklaanruskeita, ja tuoksuvat hedelmäiseltä ja suklaiselta. Koska tämä chili on tulinen, sitä pitää käsitellä hansikkaat kädessä.

 • Paikanvaraus

  Chili Jalapeno M

  2,90  sis. alv

  Chili Jalapeno M on keskivahva ja miellyttävä, pikatti chilipaprika. Kypsyessään se muuttuu punaiseksi.  Jalapeno M voidaan nauttia raakana, kypsennettynä tai säilöttynä.