Tomaattisato omalta parvekkeelta! Maskotka on suosittu ja satoisa lajike tomaattien parvekekasvatukseen. Makea Maskotka on aikainen ja satoisa lajike, jonka antimista pääset nauttimaan elokuusta syyskuun loppuun.
Tumbling Tom Red – makea ja satoisa punainen amppelitomaatti. Amppelitomaatit ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta, eikä ihme! Sadon lisäksi ne antavat silmäniloa ja tuovat parvekkeelle tai lasitetulle terassille ripauksen kaukomaiden tunnelmaa.
Tumbling Tom Red on maultaan makea ja herkullinen, ja se tuottaa satoa läpi koko kesän. Mikä onkaan ihanampaa kuin kesäaamuna poimia tomaatit aamupalapöytään omalta parvekkeelta!
Mieto, sitruunanmakuinen, kellonmuotoinen chili. Satoisa. Viihtyy lämpimässä ja aurinkoisessa tuulelta suojassa huokoisessa ja ravintorikkaassa maaperässä. Kasvi vaatii kosteutta, mutta ei siedä seisovaa vettä. Koska chili ei pidä tuulesta, paras kasvupaikka sille on kasvihuone. Myös erittäin suojaisa seinusta tai aurinkoinen veranta käyvät. Piispanhatun voi myös kuivata ja jauhaa chilijauheeksi.
ESIKASVATUS: helmi-maaliskuussa. Siemenet painetaan kevyesti maahan, ei saa peittää mullalla. Siirrä taimet kasvupaikkaan, kun lämpötila on vähintään +22 astetta.
Chilipaprika Aurora on sekä värien, tuoksun että maun ilotulitusta! Matala ja kompakti chili tuottaa pieniä hedelmiä, joiden väri muuttuu violetista valkoiseksi, keltaisesta oranssiin ja lopulta punaiseksi. Kasvissa on raikas sitruunan tuoksu.
Aurora luokitellaan tuliseksi chiliksi (8/9). Se sopii käytettäväksi raakana, mutta myös säilöttynä.
Chili Ciliegia piccante on pieni ja pyöreä, ja se sekoittuukin helposti amppelitomaattiin. Ciliegia piccante on mieto chili, joka voit käyttää niin tuoreena kuin säilöttynäkin.
Chili Padron on tunnettu espanjalaisista tapaksista. Sitä käytetään niissä nuorena ja mietona: chili grillataan ja päälle ripotellaan suolaa. Se tunnetaan nimellä Pimiento de Padron. Padronista tekee erikoisen se, että sen tulisuus vaihtelee miedosta erittäin tuliseen: 5% Padroineista on erittäin tulisia, loput mietoja. Padronin nauttiminen onkin espanjalaista rulettia, jossa on syytä pitää maitoa tai vaaleaa leipää lähettyvillä.
Chili Scotch Bonnet Jamaican Red on yksi maailman tulisimmista chileistä. Se on kiitollinen ja satoisa kasvatettava, kunhan pitää huolta riittävästä kosteudesta. Kokeile ihmeessä – mutta muista, että hedelmiä ei saa käsitellä paljain käsin. Chili on erittäin tulinen (10+), joten sen aromien joutumista esim. silmiin tulee ehdottomasti välttää.
Serrano on jopa jalapenoa tulisempi chili. Sen kauniit suipot hedelmät sisältävät todella paljon siemeniä, joten kun olet kerran saanut sadon onnistumaan, saat kasvatettua ison sadon omista siemenistä! Kuten kaikki chilit, Serrano tarvitsee tasaisen kosteuden, lämpöä, paljon valoa ja tasaisen lannoituksen.
Koristekurpitsa Star-Mix on yksivuotinen lajitelma tähden ja kruunun muotoisia eri värisiä kurpitsoja. Hedelmiä käytetään ainoastaan koristeena, ne eivät kelpaa syötäviksi. Kypsät hedelmät säilyvät useita kuukausia.
Koristekurpitsa Thanksgiving on yksivuotinen lajitelma monen kokoisia, muotoisia ja värisiä koristekurpitsoita. Hedelmät on tarkoitettu ainoastaan koristeeksi, ei syötäväksi. Kurpitsat säilyvät useita kuukausia.
Gourmet-sekoitus herkullisia kurpitsoita. Tämä sekoitus on ilo sekä silmille että suulle. Kurpitsa tarvitsee hyvin lämpimän kasvupaikan. Viihtyy auringossa tai puolivarjossa ravinteikkaassa ja humuspitoisessa maassa. Kurpitsan voi valmistaa kypsentämällä, säilömällä tai täyttämällä. Kauniin ulkomuotonsa ja säilyvyytensä vuoksi se sopii myös koristeeksi.
ESIKASVATUS: maalis-huhtikuussa. Siirrä taimet ulos vasta, kun lämpötila on vähintään +22 astetta.