Näytetään tulokset 133–144 / 156

  • Soijapapu Sylvia F1

    2,70  sis. alv

    Soijapapu alkaa olla jo kaikille tuttu; se on varsinainen proteiinipommi, josta saa tehtyä monenlaisia herkkuja. Sylvia F1 on kestävä ja maukas soijapapu.

  • Sokeriherne Vroege

    2,90  sis. alv

    Sokeriherne (Pisum sativum) Vroege Hendriks.

    Varhainen, puolikorkea sokeriherne. Toisin kuin silpoydinherne, sokeriherne poimitaan nuorina, lituskaisina palkoina, ja herneet syödään ennen kuin ne ovat kokonaan kypsiä. Kuten nimikin sanoo, tämä on makea ja maukas kaveri. Tukea se kyllä vaatii, joten sido tai kiinnitä se nipsuilla tukikeppiin.

    KYLVÖ: avomaalle huhti-kesäkuussa, kun lämpötila on vähintään +10 astetta.

    SATO: heinä-elokuu.

     

  • Spagettikurpitsa Vegetable Spaghetti

    2,70  sis. alv

    Joko tunnet spagettikurpitsan? Jos et, kannattaa tutustua! Kurpitsan nimi tulee siitä, että sen sisälmys on todellakin kuin spagettia – ja sitä voi käyttää, kuten spagettia. Spagettikurpitsan sisältö on kevyempi vaihtoehto perinteiselle pastalle, ja sen kanssa maistuu monenlainen kastike.

  • Paikanvaraus

    Suippokaali Filderkraut

    1,20  sis. alv

    Pidätkö hapankaalista? Valkokaali Fildekraut on perinteinen saksalainen suippokaali, josta valmistetaan hapankaalia. Se käy toki muuhunkin – höyryttämiseen, paistamiseen, salaattiin jne.  Fildekraut ei kestä varastointia raakana, joten valmiit kaalit kannattaa valmistaa tai säilöä jossain muodossa.

  • Suippopaprika

    4,50  sis. alv

    Suippopaprika (Capsicum annuum) Feher.

    Vankka ja hyvänmakuinen suippopaprika. Jääpuikon muotoiset hedelmät ovat kypsänä syvänpunaiset, ja niitä voi käyttää tuoreena tai wokissa. Sen voi myös säilöä. Koska paprikat tarvitsevat paljon lämpöä kasvaakseen, ne vaativat lämpimän ja suojaisen ympäristön. Paras kasvupaikka on tällöin kasvihuone, terassi tai lasitettu parveke.

    ESIKASVATUS: helmi-huhtikuu. Siirrä taimet ulos touko-kesäkuussa, kun lämpötila on vähintään +20 astetta. Jos siirrät ne kasvihuoneeseen, varmista että siellä on jo riittävän lämmin. Viileinä öinä paprikat on syytä peitellä.

    SATO: kesä-lokakuu.

  • Suippopaprika Atris F1, ekologinen

    4,20  sis. alv

    Suippopaprika (Capsicum anuum L.) Atris F1

    Miedon makuinen, makea suippopaprika. Kypsyy aikaisin vihreästä punaiseksi, ja soveltuu niin tuoreena syötäväksi kuin säilöntään tai grillaukseen. Suippopaprikan kasvatusaika on pitkä, joten siemenet kannattaa kylvää sisälle esikasvamaan pari kuukautta ennen kuin kasvin saa istutettua kasvupaikkaansa  Koska paprika rakastaa lämpöä, esikasvatuksen saa hyvin käyntiin lattialämmön päällä (esim. kylyphuoneessa) tai lämpöpatterin lähettyvillä. Muista pitää huolta kosteudesta! Heti kun versot nousevat siemenstä, ne pitää siirtää valoisaan paikkaan.  Ulos sen voi viedä vasta kun lämpötila on varmasti yli 20 astetta, joten kasvihuone tai lasitettu tai suojainen parveke ovat sille parhaita paikkoja. Toisaalta myös liian kuumaa pitää välttää: jos lämpötila on jatkuvasti yli 25 astetta, hedelmöityminen voi vaarantua.  Suippopaprika viihtyy humuspitoisessa ja ravintorikkaassa kasvumaassa. Se tarvitsee paljon kastelua ja lannoitusta, mutta ei siedä seisovaa vettä.  Koska kasvi on korkea, tuuli ei ole sen ystävä.  Kasvukaudella kukkanuppujen poistaminen auttaa kasvin kasvamista isommaksi ja tuottamaan suurempaa satoa. Paprika kasvaa noin metrin korkuiseksi, joten se tarvitsee tukea pysyäkseen pystyssä.

    ESIKASVATUS: helmi-maaliskuussa. Paprikan idut tarvitsevat paljon valoa ja tasaisen kosteuden. Jos siirrät ne ulos kasvamaan kesäksi, karaise niitä ennen lopullista ulosviemistä: pidä taimet päivät ulkona, mutta tuo sisälle öiksi kun ilma viilenee. Istuta taimet ulos vasta, kun lämpötila on varmasti yli 20 astetta. Jos istutat ne lasitetulle parvekkeelle tai kasvihuoneeseen, pidä huolta tuuletuksesta.

    SATO: kylvämisestä satoon on noin 4 kuukautta, joten parhaimmillaan voit poimia ensimmäiset paprikat kesä-heinäkuun taitteessa

     

     

  • Suippopaprika Timia

    3,90  sis. alv

    Paprika kaikissa muodoissaan on vuoden vihannes 2023!

    Suippopaprikasta on hetkessä tullut monien suosikki makeutensa ja monikäyttöisyytensä vuoksi. Viljeltävänä se on yhtä hurmaava: nopeakasvuinen, runsassatoinen ja sopii niin tuoreena syötäväksi, paistettavaksi kuin säilöttäväksikin.

  • Talviporkkana – siemennauha

    4,20  sis. alv

    Talviporkkana (Daucus carota) Lange rote stumpfe ohne Hertz 2)

    Runsassatoinen talviporkkana siemennauhassa. Erittäin maukas ja vitamiinipitoinen ja hyvä varastoitava. Satoa voidaan kerätä vielä myöhään syksyllä. Talviporkkana viihtyy aurinkoisessa hyvin muokatussa ja humuspitoisessa mullassa. Muista lannoittaa juureslannoitteella!

    KYLVÖ: huhti-toukokuu. Siemennauhan kylvöohje alla.

    SATO: elo-lokakuu.

  • Talviporkkana Lange rote stumpfe ohne Hertz 2

    2,90  sis. alv

    Talviporkkana Lange rote stumpfe ohne Hertz 2 on runsassatoinen talviporkkana. Erittäin maukas ja vitamiinipitoinen ja hyvä varastoitava. Satoa voidaan kerätä vielä myöhään syksyllä.

     

  • Paikanvaraus

    Tarhapapu Neckarkönigin

    2,90  sis. alv

    Tarhapapu on mielenkiintoinen tuttavuus. Sen palot kasvavat jopa 30 cm pitkiksi, ja se tuottaa hyvissä olosuhteissa runsaasti mehevää satoa. Muistathan, että papuja ei saa syödä raakana!

  • Paikanvaraus

    Tomaatti Fandango F1

    4,60  sis. alv

    Fandango on paitsi vilkas paritanssi myös komea tomaatti. Fandangon tuottamat hedelmät ovat 150-grammaisia, ja hyvin tasakokoisia. Parhaiten se, kuten muutkin isot tomaatit, viihtyy kasvihuoneessa tai kasvusäkissä. Koska se kasvaa jopa kaksimetriseksi, kannattaa varautua kestävällä tuella!

  • Tomaatti Goldene Königin

    3,90  sis. alv

    Tomaatti (Solanum lycopersicum) Goldene Königin

    Goldene Königin on kaunis, keskivarhainen keltainen tomaatti.

    Tomaatti on vuoden vihannes 2022. Eikä suotta! Tomaatin eri versiot tarjoavat monenlaisia makuelämyksiä, ja se on todellista superfoodia: Tomaatti sisältää C-vitamiinia, folaattia, kaliumia ja lykopeenia. Lykopeeni ehkäisee mm. syöpää ja sydän- ja verisuonisairauksia.

    Toisin kuin monesti luullaan, tomaatti ei ole erityisen haastava kasvatettava. Lämpötilansa suhteen se on jonkin verran tarkka: ei alle +10 astetta, mutta toisaalta ei yli +27 astetta. Istutushetkellä maan lämpötilan olisi hyvä olla vähintään +15 astetta. Tomaatin lannoituksesta kannattaa pitää huolta, ja istuttaa se esim. Biolanin Mustan mullan ja  Turvemullan sekoitteeseen. Tomaatti- ja vihanneslannoitteen käyttö parantaa satoa. Helpoimmalla pääsee, kun istuttaa tomaatin taimet Biolanin Kasvusäkkiin, jossa on sopiva multaseos ja koko kesän lannoitusvaranto valmiina. Kasvusäkin kasteluun käytetään pelkkää vettä.

    ESIKASVATUS: helmi-maaliskuu. Tomaateille hyviä kasvatusalustoja ovat Biolanin Sammalnapit tai Kylvö- ja taimimulta.  Siirrä taimet kasvihuoneeseen huhtikuussa tai avomaalle kun lämpötila on vähintään +16 astetta.

    SATO: heinä-lokakuu