Näytetään tulokset 313–324 / 380

  • Sitruunabasilika Lemon

    4,20  sis. alv

    Sitruunabasilika (Ocimum basilicum) Lemon. 

    Yksivuotinen ihastuttava yhdistelmä basilikan ja sitruunan tuoksua. Sopii hyvin salaatteihin ja keittoihin ja kalan kaveriksi. Kokeile myös pestoon! Voit kasvattaa sitruunabasilikaa ympäri vuoden ikkunalla. Sen voi kylvää ruukkuun tai suoraan avomaalle kesällä. Kerää uudet versot ennen kuin kasvi ehtii kukkia.

     

  • Sitruunamelissa Lima

    3,90  sis. alv

    Sitruunamelissa (Melissa officinalis) Lima. 

    Monivuotinen, raikas yrtti. Kuten yrtit yleensä, myös sitruunamelissa kerätään tuoreina versoina. Parhaan sadon siitä saa, kun ei anna sen kukkia. Sen voi estää katkaisemalla kasvin latvan, mutta jos puolestaan kaipaa pihaansa pörriäisiä, melissan kannattaa antaa kukkia. Sen kukinnot vetävät perhosia ja kimalaisia tehokkaasti puoleensa. Sitruunamelissaa voi kasvattaa ikkunalla ympäri vuoden.

    KYLVÖ: avomaalle huhti-toukokuussa, kun lämpötila on pysyvästi plussan puolella. Painele siemenet kevyesti multaan, älä peittele.

    SATO:  kesä-elokuu.

  • Paikanvaraus

    Sitruunamelissa, luomu

    4,20  sis. alv

    Sitruunamelissa kuuluu yrtteihin, joita voi kasvattaa ikkunalla vaikka ympäri vuoden. Sitä voi käyttää niin ruokien ja juomien maustamiseen kuin koristeenakin. Jääpalan sisällä se tuo juomaan sekä kaunista vihreyttä että raikasta sitruunan makua.

  • Soijapapu Sylvia F1

    2,70  sis. alv

    Soijapapu alkaa olla jo kaikille tuttu; se on varsinainen proteiinipommi, josta saa tehtyä monenlaisia herkkuja. Sylvia F1 on kestävä ja maukas soijapapu.

  • Sokeriherne Vroege

    2,90  sis. alv

    Sokeriherne (Pisum sativum) Vroege Hendriks.

    Varhainen, puolikorkea sokeriherne. Toisin kuin silpoydinherne, sokeriherne poimitaan nuorina, lituskaisina palkoina, ja herneet syödään ennen kuin ne ovat kokonaan kypsiä. Kuten nimikin sanoo, tämä on makea ja maukas kaveri. Tukea se kyllä vaatii, joten sido tai kiinnitä se nipsuilla tukikeppiin.

    KYLVÖ: avomaalle huhti-kesäkuussa, kun lämpötila on vähintään +10 astetta.

    SATO: heinä-elokuu.

     

  • Spagettikurpitsa Vegetable Spaghetti

    2,70  sis. alv

    Joko tunnet spagettikurpitsan? Jos et, kannattaa tutustua! Kurpitsan nimi tulee siitä, että sen sisälmys on todellakin kuin spagettia – ja sitä voi käyttää, kuten spagettia. Spagettikurpitsan sisältö on kevyempi vaihtoehto perinteiselle pastalle, ja sen kanssa maistuu monenlainen kastike.

  • Stevia

    3,90  sis. alv

    Stevia (Stevia rebaudiana).

    Monivuotinen, kaunis lehtikasvi, jota voi kasvattaa sisällä tai ulkona. Stevia vaatii lämpimät olosuhteet menestyäkseen, joten erittäin suojaisa terassi, lasitettu parveke tai kasvihuone ovat sille otollisimmat paikat kasvaa. Stevian lehdet ovat makeita, ja niistä tehdäänkin monille tuttua makeutusainetta.

    ESIKASVATUS kesäsadolle: tammi- maaliskuu. Painele siemenet kevyesti multaan, ei saa peittää. Pidä kylvös kosteana ja muovilla tai lasilla peitettynä, mutta anna sille happihyppely silloin tällöin, ettei multa homehdu. Parhaan tuloksen saat valmiilla pienoiskasvihuoneella, joissa on ilmastointiaukoilla varustettu muovikansi.

    SATO: heinä-elokuu.

  • Paikanvaraus

    Suippokaali Filderkraut

    1,20  sis. alv

    Pidätkö hapankaalista? Valkokaali Fildekraut on perinteinen saksalainen suippokaali, josta valmistetaan hapankaalia. Se käy toki muuhunkin – höyryttämiseen, paistamiseen, salaattiin jne.  Fildekraut ei kestä varastointia raakana, joten valmiit kaalit kannattaa valmistaa tai säilöä jossain muodossa.

  • Suippopaprika

    4,50  sis. alv

    Suippopaprika (Capsicum annuum) Feher.

    Vankka ja hyvänmakuinen suippopaprika. Jääpuikon muotoiset hedelmät ovat kypsänä syvänpunaiset, ja niitä voi käyttää tuoreena tai wokissa. Sen voi myös säilöä. Koska paprikat tarvitsevat paljon lämpöä kasvaakseen, ne vaativat lämpimän ja suojaisen ympäristön. Paras kasvupaikka on tällöin kasvihuone, terassi tai lasitettu parveke.

    ESIKASVATUS: helmi-huhtikuu. Siirrä taimet ulos touko-kesäkuussa, kun lämpötila on vähintään +20 astetta. Jos siirrät ne kasvihuoneeseen, varmista että siellä on jo riittävän lämmin. Viileinä öinä paprikat on syytä peitellä.

    SATO: kesä-lokakuu.

  • Suippopaprika Atris F1, ekologinen

    4,20  sis. alv

    Suippopaprika (Capsicum anuum L.) Atris F1

    Miedon makuinen, makea suippopaprika. Kypsyy aikaisin vihreästä punaiseksi, ja soveltuu niin tuoreena syötäväksi kuin säilöntään tai grillaukseen. Suippopaprikan kasvatusaika on pitkä, joten siemenet kannattaa kylvää sisälle esikasvamaan pari kuukautta ennen kuin kasvin saa istutettua kasvupaikkaansa  Koska paprika rakastaa lämpöä, esikasvatuksen saa hyvin käyntiin lattialämmön päällä (esim. kylyphuoneessa) tai lämpöpatterin lähettyvillä. Muista pitää huolta kosteudesta! Heti kun versot nousevat siemenstä, ne pitää siirtää valoisaan paikkaan.  Ulos sen voi viedä vasta kun lämpötila on varmasti yli 20 astetta, joten kasvihuone tai lasitettu tai suojainen parveke ovat sille parhaita paikkoja. Toisaalta myös liian kuumaa pitää välttää: jos lämpötila on jatkuvasti yli 25 astetta, hedelmöityminen voi vaarantua.  Suippopaprika viihtyy humuspitoisessa ja ravintorikkaassa kasvumaassa. Se tarvitsee paljon kastelua ja lannoitusta, mutta ei siedä seisovaa vettä.  Koska kasvi on korkea, tuuli ei ole sen ystävä.  Kasvukaudella kukkanuppujen poistaminen auttaa kasvin kasvamista isommaksi ja tuottamaan suurempaa satoa. Paprika kasvaa noin metrin korkuiseksi, joten se tarvitsee tukea pysyäkseen pystyssä.

    ESIKASVATUS: helmi-maaliskuussa. Paprikan idut tarvitsevat paljon valoa ja tasaisen kosteuden. Jos siirrät ne ulos kasvamaan kesäksi, karaise niitä ennen lopullista ulosviemistä: pidä taimet päivät ulkona, mutta tuo sisälle öiksi kun ilma viilenee. Istuta taimet ulos vasta, kun lämpötila on varmasti yli 20 astetta. Jos istutat ne lasitetulle parvekkeelle tai kasvihuoneeseen, pidä huolta tuuletuksesta.

    SATO: kylvämisestä satoon on noin 4 kuukautta, joten parhaimmillaan voit poimia ensimmäiset paprikat kesä-heinäkuun taitteessa

     

     

  • Suippopaprika Timia

    3,90  sis. alv

    Paprika kaikissa muodoissaan on vuoden vihannes 2023!

    Suippopaprikasta on hetkessä tullut monien suosikki makeutensa ja monikäyttöisyytensä vuoksi. Viljeltävänä se on yhtä hurmaava: nopeakasvuinen, runsassatoinen ja sopii niin tuoreena syötäväksi, paistettavaksi kuin säilöttäväksikin.

  • Suklaakukka

    8,30  sis. alv

    Suklaakukka (Berlandiera lyriata) Sperli’s Schokozauber.

    Pihan perhosten suosikki! Kukka tuoksuu nimensä mukaisesti suklaalta, ja houkuttelee perhosia ja mehiläisiä. Suklaakukka sopii niin kukkapenkkiin kuin laatikkoonkin. Se viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla, ja kukkii todella pitkään.  Viihtyy läpäisevässä, ravinteikkaassa ja runsasmultaisessa maassa. Jos paikka on suojainen, suklaakukan talvehtiminen saattaa onnistua.

    ESIKASVATUS: maalis-huhtikuu. Kylvä siemenet harvaan kylvöalustalle, älä peitä mullalla. Pidä kosteana, kunnes itäminen alkaa. Koulimisen jälkeen siirrä taimet viileään ja valoisaan paikkaan. Karaise taimia ennen lopullista ulosviemistä, ja tee se vasta yöpakkasten mentyä.

    KUKINTA: kesä-syyskuu.