Näytetään tulokset 13–24 / 380

  • Avomaankurkku

    1,20  sis. alv

    Avomaankurkku (Cucumis sativus) Libelle F1.

    Vastustuskykyinen, hyvin säilöntään sopia avomaankurkku. Roisoinen kuori. Sopii hyvin kasvatettavaksi avomaalla. Libelle viihtyy kuohkessa, ravinteikkaassa ja lämpimässä mullassa aurinkoisessa ja suojaisessa paikassa. Kastellaan usein.

    ESIKASVATUS: maalis-toukokuu. Siirrä taimet pihalle, kun lämpötila on vähintään +20 astetta.

    SATO: heinä-elokuu

  • Avomaankurkku Vorgebirgstrauben

    0,60  sis. alv

    Vorgebirgstrauben

    Tästä varhaisesta avomaankurkkulajikkeesta ravistelet mummonkurkut jo heinäkuussa!  Vorgebirgstrauben on aikainen, vastutuskykyinen ja runsassatoinen lajike. Se sopii hyvin säilöttäväksi. Istuta kurkku kasvamaan aurinkoiseen ja suojaiseen paikkaan kuohkeaan humus- ja ravinnepitoiseen multaan. Kurkku tarvitsee paljon vettä, joten varsinkin kuivana kesänä tasaisesta kosteudesta on pidettävä huolta alusta saakka.

    ESIKASVATUS: maalis-huhtikuussa, pidä huolta että itämislämpötila on riittävä. Kasvi siirretään ulos vasta, kun lämpötila on vähintään +22 astetta.  Pidä huolta, että kasvupaikka on tuulelta suojassa.

    SATOKAUSI: heinäkuusta jopa lokakuuhun saakka

  • Basilika Italian Star

    2,90  sis. alv

    Basilika (Ocimum Basilicum) Italian Star. 

    Kasvata itse pestosi raaka-aine, pastan luottoystävä ja salaattien sulostuttaja, basilika. Italian Star on yksivuotinen, suurilehtinen ja voimakasarominen lajike.  Basilika on tuoreena parhaimmillaan, mutta toimii hienosti myös kuivattuna. Pistä se kasvamaan ruukkuun ulos, terassille, parvekkeelle tai ikkunalaudalle tai istuta aurinkoiseen paikkaan kukkamaalle.

  • Basilika, sekoitus

    4,20  sis. alv

    Basilika (Ocimum basilicum).

    Yksivuotinen neljän basilikalajin sekoitus: Opal (punalehtinen), Salaattibasiliika (isot lehdet),  Baskuro (vahva pienilehtinen) ja Lemon (voimakas sitruunanmaku). Basilika sopii hyvin viljeltäväksi ruukussa tai parvekelaatikossa, ja sitä voi viljellä ulkona tai sisällä. Siemenlevy tekee istuttamisesta helppoa: siemenlevy painetaan kevyesti maahan. eikä sitä saa peittää mullassa. Kastellaan ja peitetään läpinäkyvällä katteella siihen saakka, kunnes itäminen alkaa. Huolehdi säännöllisestä ilmanvaihdosta ja kastelusta. Viihtyy ravinteikkaassa maassa. Käytä tuoreena tai kuivattuna. Basilika sopii myös pakastettavaksi.

    ISTUTUS: huhti-kesäkuu

    SATO: elo-lokakuu.

     

     

  • Chili “Bishops Crown”

    3,90  sis. alv

    Chili (Capsicum baccatum L.)  “Bishops Crown”.

    Mieto, sitruunanmakuinen, kellonmuotoinen chili. Satoisa. Viihtyy lämpimässä ja aurinkoisessa tuulelta suojassa huokoisessa ja ravintorikkaassa maaperässä. Kasvi vaatii kosteutta, mutta ei siedä seisovaa vettä. Koska chili ei pidä tuulesta, paras kasvupaikka sille on kasvihuone. Myös erittäin suojaisa seinusta tai aurinkoinen veranta käyvät.  Piispanhatun voi myös kuivata ja jauhaa chilijauheeksi.

    ESIKASVATUS: helmi-maaliskuussa. Siemenet painetaan kevyesti maahan, ei saa peittää mullalla. Siirrä taimet kasvupaikkaan, kun lämpötila on vähintään +22 astetta.

    SATO: heinä-syyskuu.

  • Chili “De Cayenne”

    2,70  sis. alv

    Chili (Capsicum annuum) De Cayenne. Tulisuusaste 8.

    Kaipaatko lieskoja? De Cayenne on reippaan tulinen, vankka ja runsaskasvuinen chili. Koska se rakastaa lämpöä, lasitettu parveke tai kasvihuone on sille paras paikka.

  • Chili “Scotch Bonnet Jamaican Red”

    4,20  sis. alv

    Tulossa varastoon keväällä 2022. 

    Chili (CApsicum Chinese) “Scotch Bonnet Jamaican Red”.

    Erittäin voimakas, +10 -luokan chili, yksi maailman tulisimmista. Hedelmät kauniita, erittäin voimakkaita, pallonmuotoisia. Muuttuvat kypsinä vaaleanvihreiksi tai tummanpunaisiksi. Hedelmäinen aromi. Viihtyy aurinkoisessa ja suojaisessa kosteassa, huokoisessa, humus- ja ravinnerikkaassa maassa. Kasvi vaatii paljon vettä ja ravintoa.  Käsittele kasvia varoen, ja käytä aina hansikkaita kun käsittelet sen hedelmiä. Vältä tarkasti hedelmän aromin joutumista silmiin. Scotch Bonnetia voi käyttää tuoreena tai kuivattuna.

     

  • Chili Asian Mix (Scotch Bonnet)

    3,90  sis. alv

    Asian Mix.

    Sekoitus erittäin voimakkaita Habanero – ja Scotch Bonnet -chilejä. Jos tavallinen pippuri ja jalapeno ei enää tunnu suussa miltään, kasvata itsellesi tästä kovat mausteet!

    Chili viihtyy aurinkoisessa ja suojaisessa paikassa. Mullan on syytä olla kosteaa, huokoista ja ravinteikasta, ja kasvi vaatiikiin erityisen paljon vettä ja ravintoa. Chili viihtyy myös ikkunalaudalla, mutta vedottomuudesta ja kosteudesta on pidettävä hyvää huolta. Vinkki: esikasvaa erityisen hyvin sammalnapeissa.

    ESIKASVATUS: helmi- huhtikuu; siirrä kasvi kasvihuoneeseen tai pihamaahan toukokuussa. Lämpötilan on oltava vähintään 22 astetta. Jos kasvatat chiliä avomaalla, etsi sille tuulelta suojattu kasvupaikka. Chili kasvaa n. 80 cm korkeaksi, joten se on tuettava.

    SATO: elokuusta lokakuuhun

     

  • Paikanvaraus

    Chili Aurora

    4,20  sis. alv

    Chilipaprika Aurora on sekä värien, tuoksun että maun ilotulitusta! Matala ja kompakti chili tuottaa pieniä hedelmiä, joiden väri muuttuu violetista valkoiseksi, keltaisesta oranssiin ja lopulta punaiseksi. Kasvissa on raikas sitruunan tuoksu.

    Aurora luokitellaan tuliseksi chiliksi (8/9). Se sopii käytettäväksi raakana, mutta myös säilöttynä.

  • Paikanvaraus

    Chili Ciliegia piccante

    4,20  sis. alv

    Chili Ciliegia piccante on pieni ja pyöreä, ja se sekoittuukin helposti amppelitomaattiin. Ciliegia piccante on mieto chili, joka voit käyttää niin tuoreena kuin säilöttynäkin.

  • Paikanvaraus

    Chili Habanero Chocolate

    4,60  sis. alv

    Kaipaatko tulisuutta ruokaan?

    Chili Habanero Chocolate on yksi maailman tulisimmista chileistä. Kypsät hedelmät ovat kauniin suklaanruskeita, ja tuoksuvat hedelmäiseltä ja suklaiselta. Koska tämä chili on tulinen, sitä pitää käsitellä hansikkaat kädessä.

  • Paikanvaraus

    Chili Jalapeno M

    2,90  sis. alv

    Chili Jalapeno M on keskivahva ja miellyttävä, pikatti chilipaprika. Kypsyessään se muuttuu punaiseksi.  Jalapeno M voidaan nauttia raakana, kypsennettynä tai säilöttynä.