Näytetään tulokset 121–132 / 147

  • Paikanvaraus

    Silpoydinherne Blauwschokker

    2,90  sis. alv

    Blauwschoker on ilo aisteille: se kukkii erittäin kauniin lilan eri sävyisin kukin, ja muodostaa lilat palot. Herneet ovat erittäin makeita ja myös kestäviä.

  • Silpoydinherne Bördi

    1,20  sis. alv

    Silpoydinherne (Pisum sativum) Bördi. 

    Suosittu, hyvin makea, runsassatoinen ja keskivarhainen lajike. Bördin herneet ovat suuria, ja säilyvät pitkään. Bördi kestää myös hyvin kuivuutta. Istuta se aurinkoiseen paikkaan kuohkeaan maahan, ja helteisenä kesänä muista pitää kastelusta huoli.

    KYLVÖ: suoraan avomaalle touko-kesäkuussa, kun lämpötila on vähintään +10 astetta.

    SATO: heinä-syyskuu.

  • Paikanvaraus

    Silpoydinherne Wunder von Kelvedon

    2,90  sis. alv

    Tuttu ja turvallinen silpoydinherne, satoisa ja hyvän makuinen. Herneet pysyvät maukkaina pitkään.

  • Sipuli De Vaugirard

    1,20  sis. alv

    Sipuli (Allium sepa) De Vaugirard.

    De Vaugirard on varhainen sipulilajike, ja se kasvaa nopeasti. Sitä voi käyttää mm. salaateissa, ja pienempiä sipuleita kurkkusäilykkeissä. Se kestää vain lyhytaikaista varastointia.

     

     

  • Sipuli Giant Zittau

    1,20  sis. alv

    Sipuli Giant Zittau on yleisin sipulilajike. Sen sipulit ovat kiinteitä ja ohutkuorisia, voimakkaan makuisia. Sopivissa olosuhteissa se tuottaa runsaan sadon.

  • Soijapapu Sylvia F1

    2,70  sis. alv

    Soijapapu alkaa olla jo kaikille tuttu; se on varsinainen proteiinipommi, josta saa tehtyä monenlaisia herkkuja. Sylvia F1 on kestävä ja maukas soijapapu.

  • Sokeriherne Vroege

    2,90  sis. alv

    Sokeriherne (Pisum sativum) Vroege Hendriks.

    Varhainen, puolikorkea sokeriherne. Toisin kuin silpoydinherne, sokeriherne poimitaan nuorina, lituskaisina palkoina, ja herneet syödään ennen kuin ne ovat kokonaan kypsiä. Kuten nimikin sanoo, tämä on makea ja maukas kaveri. Tukea se kyllä vaatii, joten sido tai kiinnitä se nipsuilla tukikeppiin.

    KYLVÖ: avomaalle huhti-kesäkuussa, kun lämpötila on vähintään +10 astetta.

    SATO: heinä-elokuu.

     

  • Spagettikurpitsa Vegetable Spaghetti

    2,70  sis. alv

    Joko tunnet spagettikurpitsan? Jos et, kannattaa tutustua! Kurpitsan nimi tulee siitä, että sen sisälmys on todellakin kuin spagettia – ja sitä voi käyttää, kuten spagettia. Spagettikurpitsan sisältö on kevyempi vaihtoehto perinteiselle pastalle, ja sen kanssa maistuu monenlainen kastike.

  • Paikanvaraus

    Suippokaali Filderkraut

    1,20  sis. alv

    Pidätkö hapankaalista? Valkokaali Fildekraut on perinteinen saksalainen suippokaali, josta valmistetaan hapankaalia. Se käy toki muuhunkin – höyryttämiseen, paistamiseen, salaattiin jne.  Fildekraut ei kestä varastointia raakana, joten valmiit kaalit kannattaa valmistaa tai säilöä jossain muodossa.

  • Suippopaprika

    4,50  sis. alv

    Suippopaprika (Capsicum annuum) Feher.

    Vankka ja hyvänmakuinen suippopaprika. Jääpuikon muotoiset hedelmät ovat kypsänä syvänpunaiset, ja niitä voi käyttää tuoreena tai wokissa. Sen voi myös säilöä. Koska paprikat tarvitsevat paljon lämpöä kasvaakseen, ne vaativat lämpimän ja suojaisen ympäristön. Paras kasvupaikka on tällöin kasvihuone, terassi tai lasitettu parveke.

    ESIKASVATUS: helmi-huhtikuu. Siirrä taimet ulos touko-kesäkuussa, kun lämpötila on vähintään +20 astetta. Jos siirrät ne kasvihuoneeseen, varmista että siellä on jo riittävän lämmin. Viileinä öinä paprikat on syytä peitellä.

    SATO: kesä-lokakuu.

  • Suippopaprika Atris F1, ekologinen

    4,20  sis. alv

    Suippopaprika (Capsicum anuum L.) Atris F1

    Miedon makuinen, makea suippopaprika. Kypsyy aikaisin vihreästä punaiseksi, ja soveltuu niin tuoreena syötäväksi kuin säilöntään tai grillaukseen. Suippopaprikan kasvatusaika on pitkä, joten siemenet kannattaa kylvää sisälle esikasvamaan pari kuukautta ennen kuin kasvin saa istutettua kasvupaikkaansa  Koska paprika rakastaa lämpöä, esikasvatuksen saa hyvin käyntiin lattialämmön päällä (esim. kylyphuoneessa) tai lämpöpatterin lähettyvillä. Muista pitää huolta kosteudesta! Heti kun versot nousevat siemenstä, ne pitää siirtää valoisaan paikkaan.  Ulos sen voi viedä vasta kun lämpötila on varmasti yli 20 astetta, joten kasvihuone tai lasitettu tai suojainen parveke ovat sille parhaita paikkoja. Toisaalta myös liian kuumaa pitää välttää: jos lämpötila on jatkuvasti yli 25 astetta, hedelmöityminen voi vaarantua.  Suippopaprika viihtyy humuspitoisessa ja ravintorikkaassa kasvumaassa. Se tarvitsee paljon kastelua ja lannoitusta, mutta ei siedä seisovaa vettä.  Koska kasvi on korkea, tuuli ei ole sen ystävä.  Kasvukaudella kukkanuppujen poistaminen auttaa kasvin kasvamista isommaksi ja tuottamaan suurempaa satoa. Paprika kasvaa noin metrin korkuiseksi, joten se tarvitsee tukea pysyäkseen pystyssä.

    ESIKASVATUS: helmi-maaliskuussa. Paprikan idut tarvitsevat paljon valoa ja tasaisen kosteuden. Jos siirrät ne ulos kasvamaan kesäksi, karaise niitä ennen lopullista ulosviemistä: pidä taimet päivät ulkona, mutta tuo sisälle öiksi kun ilma viilenee. Istuta taimet ulos vasta, kun lämpötila on varmasti yli 20 astetta. Jos istutat ne lasitetulle parvekkeelle tai kasvihuoneeseen, pidä huolta tuuletuksesta.

    SATO: kylvämisestä satoon on noin 4 kuukautta, joten parhaimmillaan voit poimia ensimmäiset paprikat kesä-heinäkuun taitteessa

     

     

  • Suippopaprika Timia

    3,90  sis. alv

    Paprika kaikissa muodoissaan on vuoden vihannes 2023!

    Suippopaprikasta on hetkessä tullut monien suosikki makeutensa ja monikäyttöisyytensä vuoksi. Viljeltävänä se on yhtä hurmaava: nopeakasvuinen, runsassatoinen ja sopii niin tuoreena syötäväksi, paistettavaksi kuin säilöttäväksikin.