Näytetään tulokset 1–12 / 16

  • Amppelitomaatti Tumbling Tom Red

    5,20  sis. alv

    Tumbling Tom Red – makea ja satoisa punainen amppelitomaatti. Amppelitomaatit ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta, eikä ihme! Sadon lisäksi ne antavat silmäniloa ja  tuovat parvekkeelle tai lasitetulle terassille ripauksen kaukomaiden tunnelmaa.

    Tumbling Tom Red on maultaan makea ja herkullinen, ja se tuottaa satoa läpi koko kesän. Mikä onkaan ihanampaa kuin kesäaamuna poimia tomaatit aamupalapöytään omalta parvekkeelta!

  • Anisruoho

    3,90  sis. alv

    Anisruoho (Pimpinella anisum) 

    Yksivuotinen yrttikasvi.  Anisruoho kukkii valkoisin sarjakukin ja koko kasvi tuoksuu anikselta. Lehtiä voi hyödyntää esim. salaateissa, teesekoituksissa ja kastikkeissa, ja siemenet voidaan käyttää mausteena leivissä, jälkiruuissa ja kakuissa.  Kuivattuina siemenet tuoksuvat voimakkaasti ja maistuvat lakritsilta.

    KYLVÖ: Anisruoho voidaan kylvää suoraan kasvupaikalle touko-kesäkuussa, kun lämpötila on vähintään +20 astetta. Jos haluat nopeuttaa satoa, voit laittaa sen esikasvamaan huhtikuussa ikkunalle.

    SATO: Elo-syyskuu

     

  • Chilipaprika Hungarian Yellow Wax Hot

    2,70  sis. alv

    Chilipaprika Hungarian Yellow Wax Hot on sopivalla tavalla makea ja tulinen. Sen aromikas maku sopii tottuneemmalla leivän päälle sellaisenaan tai esim. pataruokiin.

  • Hillosipuli The Queen

    1,70  sis. alv

    Oletko hillosipulin ystävä? Kokeilepa kasvattaa suosikkisäilykkeesi raaka-aine itse!

    Hillosipuli on helppohoitoinen, pintamultaan toukokuussa kylvettävä sipuli. Sadon pääset korjaamaan elo-syyskuussa, ja sipulien kuivettua voit säilöä ne.

  • Hillosuppilo

    1,90  sis. alv

    Hillojen purkittaminen meinaa välillä olla tahmeaa  hommaa, mutta nyt voit unohtaa sotkuiset purkin reunat! Hillosuppilolla saat hillot kätevästi ja siististi suoraan lasipurkkiin.  Suppilon halkaisija 13 cm. Alaosa 5 cm.

  • Hokkaidokurpitsa Uchiki Kuri, orgaaninen

    3,90  sis. alv

    Hokkaidokurpitsa (Cucurbita maxima) Uchiki kuri. 

    Hokkaidokurpitsa, jossa on makea ja pähkinäinen maku. Sen hedelmät ovat oransseja ja painavat noin 1,5 kiloa. Kermankeltainen hedelmäliha on paksua, pehmeää ja hyvin makeaa. Hoikkaidokurpitsa on toiselta nimeltään japanilainen talvikurpitsa, ja sen hedelmät poimitaankin niin myöhään kuin mahdollista, vasta syys-lokakuussa. Sen jälkeen kurpitsa kypsytetään valmiiksi huoneenlämmössä (n. 2-4 kuukautta). Suositeltu säilytyslämpötila on 8-15 astetta, eli kylmiö tai jääkaappi on sen paras paikka. Hokkaidokurpitsa on parhaimmillaan piirakoissa, muissa leivonnaisissa, kreemeissä ja keitoissa.

    Hokkaidokurpitsa kasvaa parhaiten hyvin lannoitetussa ja kuohkeassa mullassa hyvin lannoitetussa ja suojaisessa paikassa. Paras kasvatusalusta on Biolanin kasvusäkki. Kurpitsa tarvitsee runsaasti vettä, joten älä päästä sitä kuivahtamaan.

    ESIKASVATUS: maalis-toukokuu. Siirrä taimet ulos tai kasvihuoneeseen, kun lämpötila on vähintään 25 astetta.

  • Lanttu Gelbe Wilhelmsburger

    1,20  sis. alv

    Lanttu Gelbe Wilhelmsburger.

    Miten olisi jouluna räätikkäloora ihan itsekasvatetuista lantuista? Gelbe Wilhelmsburger on kestävä ja helppo viljeltävä.

     

     

  • Lehtikaali Halbhoher grüner krauser

    1,20  sis. alv

    Lehtikaali (Brassica oleracea var. sabellica) Halbhoher grüner krauser.

    Erityisen hyvänmakuinen, runsaasti vitamiineja ja mineraaleja sisältävä vihannes. Sitä voi käyttää mm. pataruuissa, keitoissa ja lehtikaalisipseinä.  Halbhoherin lehdet ovat pitkät, kähärälehtiset ja hieman riippuvat.  Lehtikaali istutetaan aurinkoiseen tai puolivarjoiseen paikkaan, mullan on hyvä olla ravinteikasta ja humuspitoista. Lajike on pakkasenkestävä.

     

  • Maissi Golden Batam

    2,70  sis. alv

    Sokerimaissi (Zea mays L. partim) Golden Batam.

    Pistäs pystyyn oma maissiviljelmä! Ja sitten miettimään, että mitenkäs näistä ne popparit tehdään…

    Golden batam on vanha, erityisen makea lajike. Sitä ei saa kasvattaa muiden maissilajikkeiden lähettyvillä.

    Golden Batam tarvitsee huokoisen ja multavan maan ja riittävän lämpötilan. Jotta kasvu pääsee mukavaan alkuun, maissi kannattaa esikasvattaa sisällä. Liota siemeniä vedessä vuorokausi ennen kylvöä. Koska se on superyhteyttäjä, se yhteyttää jo +10 asteen lämpötilassa vuorokauden ympäri.  Taimet voi siis siirtää ulos jo toukokuussa. Kun maissi pääsee kasvamisen vauhtiin, meno on melkoista! Hetken kuluttua pihalla komeileekin 150-senttinen hujoppi. Maissi pölyttyy parhaiten ryppääksi tai neliön muotoon istutettuna.

    Golden batamin tähkät ovat 22-25- senttisiä. Tähkän kypsyyden voi kokeilla kynnellä: tähkä on kypsä, kun jyvän voi painaa kynnellä litteäksi.

    ESIKASVATUS: maalis-huhtikuu. Siirrä taimet ulos toukokuussa, kun päivän lämpötila on vuorokauden ympäri yli 10 astetta. Jos kylvät suoraan ulos, tee se vasta kun tämä lämpöraja rikkoutuu. Liian kylmä maa homehduttaa siemenet.

    SATO: elo-syyskuu

  • Mustajuuri Duplex

    2,70  sis. alv

    Oleko tutustunut mustajuureen?

    Mustajuuren maku on mieto, hieman makea. Mustajuuri on hyvä raudan lähde, ja sen sisältämä inuliini hajoaa ruuansulatuksessa hedelmäsokeriksi.

    Ohjeen tämän hienon juurekkaan valmistamiseen löydät mm. Marttojen sivuilta!

  • Oregano, ekologisesti viljelty

    4,20  sis. alv

    Oregano eli mäkimeirami (Origanum vulgare), ekologisesti viljelty

    Pizzan luottokumppani! Oregano on mäkimeiramin yksi alalajeista. Se on monivuotinen ja hyvin Suomen oloissa kestävä yrtti, jota voi käyttää monenlaisten ruokien maustamiseen. Sen varsi lakastuu syksyllä, mutta keväällä se herää nopeasti henkiin. Taimet leikataan keväällä 5-6 cm:n mittaisiksi tyngiksi, jolloin kasvu lähtee nopeasti käyntiin.

    Ensimmäiset oreganot esikasvatetaan sisällä. Siemeniä ei peitetä mullalla, ja kylvös tulee kastella tasaisesti vähällä vedellä, jotta se pysyy koko ajan kosteana (mutta ei märkänä!). Oregano viihtyy hyvin myös ruukussa tai parvekelaatikossa, joten voit kasvattaa yrttitarhaa myös parvekkeella tai vaikka keittiön ikkunalla. Kasvupaikan pitää olla aurinkoinen ja mullan humuspitoista. Satoa voi kerätä koko kasvukauden ajan.

    ESIKASVATUS: maaliskuu. Siirrä taimet ulos, kun hallanvaara on ohi.

    SATO:  kesäkuusta lokakuuhun

  • Pakasterasia 0,5 l

    4,30  sis. alv

    Kestävä ja pestävä 0,5 litran pakasterasia. 5 rasiaa pakkauksessa.