Näytetään kaikki 8 tulosta

  • Hokkaidokurpitsa Uchiki Kuri, orgaaninen

    3,90  sis. alv

    Hokkaidokurpitsa (Cucurbita maxima) Uchiki kuri. 

    Hokkaidokurpitsa, jossa on makea ja pähkinäinen maku. Sen hedelmät ovat oransseja ja painavat noin 1,5 kiloa. Kermankeltainen hedelmäliha on paksua, pehmeää ja hyvin makeaa. Hoikkaidokurpitsa on toiselta nimeltään japanilainen talvikurpitsa, ja sen hedelmät poimitaankin niin myöhään kuin mahdollista, vasta syys-lokakuussa. Sen jälkeen kurpitsa kypsytetään valmiiksi huoneenlämmössä (n. 2-4 kuukautta). Suositeltu säilytyslämpötila on 8-15 astetta, eli kylmiö tai jääkaappi on sen paras paikka. Hokkaidokurpitsa on parhaimmillaan piirakoissa, muissa leivonnaisissa, kreemeissä ja keitoissa.

    Hokkaidokurpitsa kasvaa parhaiten hyvin lannoitetussa ja kuohkeassa mullassa hyvin lannoitetussa ja suojaisessa paikassa. Paras kasvatusalusta on Biolanin kasvusäkki. Kurpitsa tarvitsee runsaasti vettä, joten älä päästä sitä kuivahtamaan.

    ESIKASVATUS: maalis-toukokuu. Siirrä taimet ulos tai kasvihuoneeseen, kun lämpötila on vähintään 25 astetta.

  • Jättikurpitsa Rouge trés hâtif d´Etampes

    1,20  sis. alv

    Jättikurpitsa (Cucurbita maxima) Rouge trés hâtif d´Etampes.

    Tämän ranskalaisen hedelmät kasvavat jopa 5-kiloisiksi, joten siitä riittää niin piiraaseen, pikkelsiin kuin paistoksiinkin. Kaunis, lämpimän oranssi kurpitsa, jonka hedelmäliha on myös oranssi. Ulkonäkönsä puolesta käy myös koristeeksi!

  • Jättikurpitsa Tom Fox

    4,50  sis. alv

    Jättikurpitsa (Cucurbita pepo) Tom Fox.

    Halloween-kurpitsa. Pitkissä varsissa kasvavat hedelmät saattavat painaa jopa 8 kg. Ne poimitaan vasta täysin kypsyneinä. Kurpitsa tarvitsee hyvin lämpimän kasvupaikan. Se viihtyy auringossa tai puolivarjossa ravinteikkaassa ja humuspitoisessa maassa. Kypsennä kurpitsa keittämällä tai paistamalla, täytä tai koverra koristeeksi. Se sopii erinomaisesti myös säilöntään.

    ESIKASVATUS: maalis-huhtikuussa. Siirrä taimet lopullisesti ulos vasta, kun lämpötila on vähintään 22 astetta.

    SATO: syys-lokakuussa

     

  • Paikanvaraus

    Kesäkurpitsa

    4,60  sis. alv

    Kesäkurpitsa “kasipallo”, Eight Ball F1. Kestävä lajike, jonka hedelmät ovat kauniin pallon muotoisia. Satoa voi kerätä, kun hedelmät ovat vähintään biljardipallon kokoisia. Kasipallo kestää myös säilytystä viileässä, joten näitä voi kerätä kellariin talvea vasten.

  • Koristekurpitsa Star-Mix

    4,20  sis. alv

    Koristekurpitsa Star-Mix on yksivuotinen lajitelma tähden ja kruunun muotoisia eri värisiä kurpitsoja. Hedelmiä käytetään ainoastaan koristeena, ne eivät kelpaa syötäviksi. Kypsät hedelmät säilyvät useita kuukausia.

  • Koristekurpitsa Thanksgiving

    4,20  sis. alv

    Koristekurpitsa Thanksgiving on yksivuotinen lajitelma monen kokoisia, muotoisia ja värisiä koristekurpitsoita. Hedelmät on tarkoitettu ainoastaan koristeeksi, ei syötäväksi. Kurpitsat säilyvät useita kuukausia.

     

  • Kurpitsalajitelma Gourmet Mix

    4,20  sis. alv

    Kurpitsa (Curcubita ssp.) lajitelma Gourmet Mix.

    Gourmet-sekoitus herkullisia kurpitsoita. Tämä sekoitus on ilo sekä silmille että suulle. Kurpitsa tarvitsee hyvin lämpimän kasvupaikan. Viihtyy auringossa tai puolivarjossa ravinteikkaassa ja humuspitoisessa maassa. Kurpitsan voi valmistaa kypsentämällä, säilömällä tai täyttämällä. Kauniin ulkomuotonsa ja säilyvyytensä vuoksi se sopii myös koristeeksi.

    ESIKASVATUS: maalis-huhtikuussa. Siirrä taimet ulos vasta, kun lämpötila on vähintään +22 astetta.

    SATO: syys-lokakuussa

  • Minikurpitsa Baby Bear

    3,90  sis. alv

    Minikurpitsa (Cucurbita pepo) Baby Bear.

    Aina ei tarvitse olla suurta! Oletko halunnut kasvattaa kurpitsan, mutta kasvihuone puuttuu? Viljelyalaa on vain parvekkeellisen verran? Baby Bear on ratkaisu ongelmaasi.

    Baby Bear on pieni, hyvänmakuinen kurpitsa, jonka voi mainiosti kasvattaa myös parvekkeella tai terassilla. Hedelmät kasvavat 12-15 -senttisiksi. Baby Bearin voi valmistaa, kuten minkä tahansa kurpitsan: keittämällä, paistamalla, säilömällä tai täyttämällä.

    Kurpitsa tarvitsee kypsyäkseen hyvin lämpimän kasvupaikan. Esikasvatus nopeuttaa satoa, joten kurpitsa kannattaa istuttaa sisälle jo maaliskuussa. Se viihtyy auringossa tai puolivarjossa, suosii +25 lämpötilaa ja toivoo maan olevan ravinteikasta ja humuspitoista. Vallan mainio kasvatusalusta on esikasvatukseen kylvö- ja taimimulta ja sen jälkeen Mustan Mullan ja turvemullan sekoitus.

    ESIKASVATUS: maalis-huhtikuu. Siirrä taimi parvekkeelle, terassille tai kasvihuoneeseen vasta, kun lämpötila niissä on yli 20 astetta.

    SATO: heinä-syyskuu esikasvatuksen alusta riippuen