Näytetään tulokset 25–36 / 83

  • Itusekoitus

    4,90  sis. alv

    Erittäin vitamiini- ja mineraalipitoinen sekoitus ituja. Mukana mungopapua, alfalfaa, linssejä, sarviapilaa ja keltasinappia. Raikkaan ja mausteisen makuinen seos on terveellinen ja maukas lisä moniin ruokiin.

    Sekoitus valmistuu kuudessa päivässä, ja se on helppo kasvattaa veden avulla. Multaa ei tarvita!

  • Juurisikuri

    2,90  sis. alv

    Juurisikuri on monivuotinen kukka, joka kasvaa villinä tienvarsilla.  Juurisikurin kukat ovat kauniin sinisiä ja kiinni jäykässä varressa. Kukat aukeavat aamulla ja sulkeutuvat yöksi. Juurisikuri on pörriäisten rakastama kukka, ja sitä kannattaakin kylvää puutarhan “villiin” osaan. Sekä kukat että lehdet ovat syötäviä, lehdet parhaimmillaan ennen kukintaa.

     

  • Paikanvaraus

    Kääpiösamettikukka

    4,60  sis. alv

    Kääpiösamettikukka Orange kukkii pienin oranssisin kukin. Sen miellyttävä tuoksu muistuttaa appelsiinia. Samettikukan pitkä kukintakausi kestää kesäkuulta aina lokakuulle saakka.

    Sekä kukat että kevyet filigraanin kaltaiset lehdet antavat raikkaan maun paistetuihin vihanneksiin, kaloihin, salaatteihin, marinaadeihin, voihin tai kakkuihin ja jälkiruokiin. Kuivatetut lehdet voidaan käyttää teesekoituksiin.

  • Kamomilla Zloty Lan

    2,90  sis. alv

    Kamomilla  (Matricaria recutita)  Zloty Lan.

    Kamomillasta tulee mieleen tuoksuva tee ja rauhallinen mieli. Eikä suotta, sillä kamomillalla sanotaan olevan rauhoittavia ja puhdistavia vaikutuksia.  Kamomilla on vanha lääke- ja tuoksukasvi. Kukat voi myös kuivata kuivakukiksi tai tuoksupussiin.

     

  • Karhunlaukka

    5,70  sis. alv

    Karhunlaukka (Allium ursinum)

    Monivuotinen, miedosti valkosipulin makuinen. Karhunlaukka kasvaa helmi-maaliskuussa. Se kukkii kauniita valkoisia tähdenmuotoisia kukkia joka toinen toukokuu. Tuoreissa lehdissä on paljon C-vitamiinia.  Maku tulee hienosti esille höyrytettynä, wokkina tai silputtuna salaattiin. Sitä voi käyttää myös yrttinä. Otollisella kasvupaikalla karhunlaukka levittäytyy.  Se viihtyy varjoisassa paikassa kosteassa maassa viileähkössä paikassa. Ruukku tai lavalaatikko ovat sille liian lämpimiä paikkoja.

  • Karhunlaukka Forest Floor

    4,20  sis. alv

    Karhunlaukka (Allium ursinum) Forest Floor. 

    Monivuotinen, miedosti valkosipulin makuinen. Karhunlaukka kasvaa helmi-maaliskuussa. Se kukkii kauniita valkoisia tähdenmuotoisia kukkia joka toinen toukokuu. Tuoreissa lehdissä on paljon C-vitamiinia.  Maku tulee hienosti esille höyrytettynä, wokkina tai silputtuna salaattiin. Sitä voi käyttää myös yrttinä. Otollisella kasvupaikalla karhunlaukka levittäytyy.  Se viihtyy varjoisassa paikassa kosteassa maassa viileähkössä paikassa. Ruukku tai lavalaatikko ovat sille liian lämpimiä paikkoja.

     

  • Kaunopunahattu

    3,90  sis. alv

    Kaunopunahattu (Echinacea purpurea) lajitelma Great Sunny mix.

    Kaunopunahattu on perinteinen ja monivuotinen perennakukka. Se on Suomessa luokiteltu lääkekasviksi, jonka vuoksi siitä saa valmistaa lääkkeitä ainoastaan lääketehtaassa. Ennen kaikkea se on tunnettu vilustumisrohtona. Kaunopunahattu on helposti viljeltävä ja sitkeä kasvi. Ja kaiken hyvän lisäksi vielä yksi Euroopan parhaista perhoskukista!

     

     

     

  • Kiinansipuli

    2,70  sis. alv

    Kiinansipuli (Allium Tuberosum).

    Joko olet tutustunut tähän ihastuttavaan kevät- ja valkosipulin yhdistelmään?

    Monivuotinen kiinansipuli (Allium Tuberosum) on mitä mainion yritti salaatteihin ja vaikka klassikon, lämppärileivän, täytteeksi. Siinä on mieto valkosipulin maksu. Kiinansipulin voi kasvattaa avomaalla tai vaikkapa ruukkukasvina – kukkivana se käy koristekukastakin. Ruukussa kasvatettuna se on myös helpompi suojata talveksi.

     

  • Kirjavalehtinen ohra

    2,70  sis. alv

    Jos kattisi ei pidä kaurasta, kokeile ohraa! Hauskan näköinen, kirjavalehtinen ohra käy niin rairuohoksi kuin kissan syötäväksikin. Voi kasvattaa sisätiloissa ympäri vuoden.

  • Kirveli Commun

    1,20  sis. alv

    Kirveli, maustekirveli (Antriscus cerefolium) Massa.

    Kirveli on yksivuotinen ja runsassatoinen yrtti. Sen maku on makeahko, mausteinen ja muistuttaa jonkin verran anista niin maultaan kuin tuoksultaankin.  Hennot lehdet kerätään ennen kukintaa ja ne voidaan hienontaa ja pakastaa talvea varten. Kirveli on erinomainen mauste keittoihin , kastikkeisiin, salaatteihin ja munakkaisiin. Sitä voidaan käyttää myös teeseoksessa.  Kirveli viihtyy parhaiten auringossa tai puolivarjossa kosteassa ja humuspitoisessa mullassa.

    KYLVÖ: kylvetään avomaalle maalis-toukokuussa, kun lämpötila on vähintään +10 astetta.

    SATO: touko-lokakuu

  • Kissanruoho, kauraa

    2,70  sis. alv

    Sääli viherkasveja ja kasvata katille oma ruoho! Kissanruoho on nopeakasvuinen ja vitamiinipitoinen ruoho , jota voi kasvattaa sisätiloissa ympäri vuoden.

  • Korianteri Marino

    1,20  sis. alv

    Korianteri (Coriandrum sativum) Marino.

    Korianteri on yksivuotinen, aromaattinen yrttikasvi, yksi maailman vanhimmista. Sen tuoreita lehtiä käytetään pikanttina ja voimakkaana mausteyrttinä itämaisissa ja eksoottisissa ruuissa. Korianteri on siementävä, ja sen siemenet voidaan ottaa talteen, kuivata ja käyttää mausteena ruuanlaitossa. Kukat ovat koristeelliset ja hennon vaaleanpunaiset.  Korianteri viihtyy kuohkeassa ja ravinteikkaassa mullassa, ja se kasvaa nopeasti aurinkoisessa paikassa. Se vaatii paljon kasvutilaa.

    KYLVÖ: Kylvä korianteri suoraan avomaalle huhti-heinäkuussa, kun lämpötila on vähintään +10 astetta. Koska korianteri vaatii paljon tilaa, taimivälin tulisi olla 25-30 cm, samoin rivivälin.

    SATO: kaksi kuukautta kylvöstä, kesä-lokakuussa.