Pidätkö hapankaalista? Valkokaali Fildekraut on perinteinen saksalainen suippokaali, josta valmistetaan hapankaalia. Se käy toki muuhunkin – höyryttämiseen, paistamiseen, salaattiin jne. Fildekraut ei kestä varastointia raakana, joten valmiit kaalit kannattaa valmistaa tai säilöä jossain muodossa.
Vankka ja hyvänmakuinen suippopaprika. Jääpuikon muotoiset hedelmät ovat kypsänä syvänpunaiset, ja niitä voi käyttää tuoreena tai wokissa. Sen voi myös säilöä. Koska paprikat tarvitsevat paljon lämpöä kasvaakseen, ne vaativat lämpimän ja suojaisen ympäristön. Paras kasvupaikka on tällöin kasvihuone, terassi tai lasitettu parveke.
ESIKASVATUS: helmi-huhtikuu. Siirrä taimet ulos touko-kesäkuussa, kun lämpötila on vähintään +20 astetta. Jos siirrät ne kasvihuoneeseen, varmista että siellä on jo riittävän lämmin. Viileinä öinä paprikat on syytä peitellä.
Miedon makuinen, makea suippopaprika. Kypsyy aikaisin vihreästä punaiseksi, ja soveltuu niin tuoreena syötäväksi kuin säilöntään tai grillaukseen. Suippopaprikan kasvatusaika on pitkä, joten siemenet kannattaa kylvää sisälle esikasvamaan pari kuukautta ennen kuin kasvin saa istutettua kasvupaikkaansa Koska paprika rakastaa lämpöä, esikasvatuksen saa hyvin käyntiin lattialämmön päällä (esim. kylyphuoneessa) tai lämpöpatterin lähettyvillä. Muista pitää huolta kosteudesta! Heti kun versot nousevat siemenstä, ne pitää siirtää valoisaan paikkaan. Ulos sen voi viedä vasta kun lämpötila on varmasti yli 20 astetta, joten kasvihuone tai lasitettu tai suojainen parveke ovat sille parhaita paikkoja. Toisaalta myös liian kuumaa pitää välttää: jos lämpötila on jatkuvasti yli 25 astetta, hedelmöityminen voi vaarantua. Suippopaprika viihtyy humuspitoisessa ja ravintorikkaassa kasvumaassa. Se tarvitsee paljon kastelua ja lannoitusta, mutta ei siedä seisovaa vettä. Koska kasvi on korkea, tuuli ei ole sen ystävä. Kasvukaudella kukkanuppujen poistaminen auttaa kasvin kasvamista isommaksi ja tuottamaan suurempaa satoa. Paprika kasvaa noin metrin korkuiseksi, joten se tarvitsee tukea pysyäkseen pystyssä.
ESIKASVATUS: helmi-maaliskuussa. Paprikan idut tarvitsevat paljon valoa ja tasaisen kosteuden. Jos siirrät ne ulos kasvamaan kesäksi, karaise niitä ennen lopullista ulosviemistä: pidä taimet päivät ulkona, mutta tuo sisälle öiksi kun ilma viilenee. Istuta taimet ulos vasta, kun lämpötila on varmasti yli 20 astetta. Jos istutat ne lasitetulle parvekkeelle tai kasvihuoneeseen, pidä huolta tuuletuksesta.
SATO: kylvämisestä satoon on noin 4 kuukautta, joten parhaimmillaan voit poimia ensimmäiset paprikat kesä-heinäkuun taitteessa
Paprika kaikissa muodoissaan on vuoden vihannes 2023!
Suippopaprikasta on hetkessä tullut monien suosikki makeutensa ja monikäyttöisyytensä vuoksi. Viljeltävänä se on yhtä hurmaava: nopeakasvuinen, runsassatoinen ja sopii niin tuoreena syötäväksi, paistettavaksi kuin säilöttäväksikin.
Pihan perhosten suosikki! Kukka tuoksuu nimensä mukaisesti suklaalta, ja houkuttelee perhosia ja mehiläisiä. Suklaakukka sopii niin kukkapenkkiin kuin laatikkoonkin. Se viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla, ja kukkii todella pitkään. Viihtyy läpäisevässä, ravinteikkaassa ja runsasmultaisessa maassa. Jos paikka on suojainen, suklaakukan talvehtiminen saattaa onnistua.
ESIKASVATUS: maalis-huhtikuu. Kylvä siemenet harvaan kylvöalustalle, älä peitä mullalla. Pidä kosteana, kunnes itäminen alkaa. Koulimisen jälkeen siirrä taimet viileään ja valoisaan paikkaan. Karaise taimia ennen lopullista ulosviemistä, ja tee se vasta yöpakkasten mentyä.
Laadukas ja suosittu kotimainen ornamenttisumutinpullo moneen käyttöön! Mm. kukille, yrteille, siivoukseen, silitykseen ja ikkunoiden pesuun. Valmistettu Suomessa kierrätysmuovista.
Valitse vaihtoehdoista
Tällä tuotteella on useampi muunnelma. Voit tehdä valinnat tuotteen sivulla.
Mustang ekologinen kasviöljypohjainen sytytysapu tulisijoihin, myrkytön ja hajuton. Valmistettu biomassasta: FSC-sertioidusta sekapuusta ja kasviöljystä.