Showing all 2 results

  • Pensaspapu Borlotto rosso

    3,90  sis. alv

    Pensaspapu, tarhapapu (Phaseolus vulgaris) Borlotto Rosso. 

    Yllätä perhe tavallista värikkäämmällä hernerokalla ensi syksynä!  Borlotto Rosso on hauskan näköinen tarhapapu, jonka palot ja siemenet (=herneet)  ovat punavalkoisia. Sen litteät palot kasvavat n. 11-12 cm mittaisiksi, ja ovat n. 1,5 cm paksuja. Palon sisällä on 5-6 papua.  Papua ei pidä sekoittaa herneeseen – papuja ei saa koskaan syödä raakana! Pavut voidaan joko keittää tuoreena tai kerätä vasta, kun palko on lakastunut ja pavut kypsyneet ja kuivuneet. Papujen säilyvyyttä parannetaan kuivattamalla niitä sisätiloissa pari päivää ennen varastointia. Kuivattujen papujen käyttöönotto on tuttua: liotetaan ja keitetään.  Pensaspapu viihtyy aurinkoisessa paikassa, kuohkeassa, multavassa ja kosteassa mullassa. Kastellaan usein kukinnan aikana.

    KYLVÖ: touko-kesäkuu. Kylvetään suoraan kasvupaikalle, kun maan lämpötila on yli +15 astetta. Kylmässä maassa siemenet mätänevät, eivätkä lähde itämään. Liota siemeniä n. vuorokausi ennen istutusta, niin itäminen alkaa nopeasti.  Jos haluat aikaistaa satokautta tai kevät on kovin kylmä, voit esikasvattaa tarhapapua myös sisällä. Papu on erittäin hallanarka, joten viileiksi öiksi se kannattaa peittää harsolla.

    SATO: heinä-syyskuu.

    Huom! Mitä ahkerammin keräät satoa, sitä enemmän papu tuottaa palkoja.

     

  • Paikanvaraus

    Tarhapapu Neckarkönigin

    2,90  sis. alv

    Tarhapapu on mielenkiintoinen tuttavuus. Sen palot kasvavat jopa 30 cm pitkiksi, ja se tuottaa hyvissä olosuhteissa runsaasti mehevää satoa. Muistathan, että papuja ei saa syödä raakana!