Jos tutumpi, kiharalehtinen persilja aiheuttaa kylmiä väreitä, kokeile sileälehtistä! Sileälehtinen persilja on kiharaista siskoaan aromikkaampi, mutta muilta ominaisuuksiltaan ihan samankaltainen: runsaasti A- ja C-vitamiineja, rautaa, kalsiumia, fosforia ja magnesiumia. Koska persilja on myös proteiinipitoinen, sen pitäisi olla jokaisen voimamiehen suosikkiruoka!
Gigante kasvaa nopeasti ja siitä tulee n. 50 cm korkea. Se tuottaa satoa nopeasti ja pitkään.
Satoa voi nauttia tuoreena, kuivattuna ja pakastettuna. Persilja on sinnikäs, ja sen saa useimmiten talvehtimaan ainakin yhden talven yli. Mahdollisuuksia monivuotisuuteen parantaa se, jos persiljan ei anneta kukkia, ja satoa kerätään mahdollisiman ahkerasti.
Persiljaa joko inhotaan tai rakastetaan, harvaa se jättää kylmäksi. Terveysominaisuuksien vuoksi sitä pitäisi kaikkien rakastaa, sillä se sisältää runsaasti A- ja C-vitamiineja. rautaa, kalsiumia, fosforia ja magnesiumia. Kuivattuna persiljassa on 45% proteiinia ja loput pääosin hiilihydraattia. Anna siis persiljalle mahdollisuus, niin se pitää huolen hyvinvoinnistasi!
Persilja on superfoodia parhaimmillaan. Siitä saa c-vitamiinia, folaattia, karoteenia, A-vitamiinia ja rautaa. 45 % persiljasta on valkuaista, loput pääoasiassa hiilihydraatteja. Persiljaa on käytetty myös rohtokasvina: sen sanotaan auttavat reuman hoitoon sekä virtsa- ja kuukautisvaikeuksiin. Voiteena sitä käytetään mustelmien ja turvotusten hoitoon. Persilja on helppo ja kiitollinen kasvatettava. Jos haluat varmistaa seuraavan kevään aikaisen sadon, kylvä persiljaa myöhään kesällä.