Hyasinttipapu on yksivuotinen köynnös, jota voi käyttää sekä kesäkukkana että hyötykasvina. Sillä on kauniit lilan-roosan väriset, hyväntuoksuiset kukat, joista kehittyy myöhemmin tumman purppuranpunaiset palot. Kuten kaikki pavut, hyasinttipapu on nopea kasvamaan ja muodostaa helposti rehevän seinämän.
Pensaspapu, Phaseolus vulgaris nanus. Varhainen ja varma lajike, kauniit keltaiset pavut. Ohuet säikeettömät pavut kasvavat noin 12 cm:n mittaisiksi. Palot kypsyvät hitaasti, joten niitä voidaan kerätä myöhäiseen syksyyn. Suoran ja pensasmaisen kasvin pavut riippuvat ilmassa ja pysyvät siten puhtaina. Papuja ei saa koskaan syödä raakana. Voidaan pakastaa. Kylvö: touko-kesäkuussa suoraan kasvupaikalle. Kylvösyvyys 2-3 cm. Itää…
Tarhapapu on mielenkiintoinen tuttavuus. Sen palot kasvavat jopa 30 cm pitkiksi, ja se tuottaa hyvissä olosuhteissa runsaasti mehevää satoa. Muistathan, että papuja ei saa syödä raakana!