Kesäaamuna voileivän päälle tuoretta, rapeaa salaattia suoraan omasta kasvimaasta…Rapealehtinen salaatti on helppo ja nopea kasvatettava, ja siitä riittää satoa ainakin elokuun loppuun saakka. Kasvupaikalle se kylvetään jo toukokuussa, ja sen toive on päästä viileään, alle 20-asteiseen multaan kasvamaan.
Rucolasalaatti on maukas ja satoisa salaatti. Sen pähkinäinen maku on aromikas lisä salaattikulhoon tai voileivän päälle. Rucolasta voit kerätä satoa ihan koko kesän, aina kesäkuulta syyskuulle saakka. Istutuspaikastakaan se ei ole erityisen vaativa: sen voi kasvattaa niin ruukussa tai parvekelaatikossa kuin kasvimaalla tai kasvihuoneessa. Myös kerrostaloasujien viljeltävä!
Ruukkutomaatti Totem F1 on varhainen, hyvin makea tomaatti, joka voidaan kasvattaa ruukussa, parvekkeella tai verannalla. Hedelmistä tulee halkaisijaltaan noin 4-senttisiä. Tomaatti viihtyy oikein mainiosti parvekkeen suojassa, ja tuo elintilaansa ihastuttavan, aromaattisen tuoksun.
Salaattikleitonia on mielenkiintoinen tuttavuus! Sen pikantti maku sopii erinomaisesti salaatteihin, ja nopeana kasvajana se tuottaa runsaasti satoa. Mainio myös esim. leivän päällä.
Tämä sekoitus on ilo silmälle ja suulle! Yksivuotiseen seokseen on koottu kukkia, jotka kelpaavat syötäväksi. Niistä voi jäädyttää näyttäviä jääpaloja, koristella niillä kakkuja tai jälkiruokia tai somistaa juomaveden laittamalla kukkasia kellumaan sen pinnalle. Myös kesäboolille!
Salottisipuli on serkkuaan keltasipulia hieman miedompi ja makeampi. Salottisipulia voi hyödyntää jo kasvukauden puolivälissä käyttämällä sitä kevätsipulina. Varastoidaan kuten muutkin sipulit kuivaamalla huolellisesti ennen varastoon viemistä.
Blauwschoker on ilo aisteille: se kukkii erittäin kauniin lilan eri sävyisin kukin, ja muodostaa lilat palot. Herneet ovat erittäin makeita ja myös kestäviä.
Sipuli Giant Zittau on yleisin sipulilajike. Sen sipulit ovat kiinteitä ja ohutkuorisia, voimakkaan makuisia. Sopivissa olosuhteissa se tuottaa runsaan sadon.
Sitruunamelissa kuuluu yrtteihin, joita voi kasvattaa ikkunalla vaikka ympäri vuoden. Sitä voi käyttää niin ruokien ja juomien maustamiseen kuin koristeenakin. Jääpalan sisällä se tuo juomaan sekä kaunista vihreyttä että raikasta sitruunan makua.
Soijapapu alkaa olla jo kaikille tuttu; se on varsinainen proteiinipommi, josta saa tehtyä monenlaisia herkkuja. Sylvia F1 on kestävä ja maukas soijapapu.