Upea yksivuotinen hajuherne Scarlet on hohtavan rubiininpunainen, ja sen ryppyisissä lehdissä on ripaus lilaa. Kasvin väri syvenee vielä entisestään ensimmäisten pakkasten jälkeen. Scarletin lehdet voidaan käyttää sellaisenaan salaatissa. Scarlet on myös hyvä leikkokukka.
Copenhagen Market 2 on hyvinvarhainen kaalilajike, ja kylvämällä sen kahdessa erässä saat satoa pitkin kesää – aina pitkälle syksyyn. Kaali on terveellistä ja vähänkalorista, ja Copenhagenin maku on erityisen mieto ja hieno. Se on ihanteellinen niin höyrytetyksi, salaatteihin kuin keittoihinkin.
Valkokaali Bruswick on ihanteellinen hapankaalin valmistukseen tai tarjoiltavaksi höyrytettynä, salaateissa tai keitoissa. Sen maku on miellyttävän mieto.
Monivuotinen salaattiyrtti, joka melkoinen vitamiinipommi: se sisältää rautaa, kalsiumia, magnesiumia, jodia, foolihappoa sekä A-, B- ja C-vitamiinia. Vesikrassi on kostean paikan kasvi, jota voi kasvattaa vaikkapa parvekelaatikossa.
Mehukkaita vesimeloneja omasta kasvihuoneesta? Kyllä vaan. Vesimeloni Sugar Baby on makea ja mehukas vesimeloni, joka kasvaa noin 2-3 -kiloiseksi. Sadon saaminen vaatii jonkin verran hommia, mutta on se sen arvoista!
Villirucola on mausteisen makuinen yrtti. Se on kotoisin Italiasta. Villirucolalla on sahalaitaiset, erikoisen malliset lehdet. Se sopii hienosti miedompien salaattien kanssa.
Vienankaali on mitä mainion vihannes/yrtti! Vienankaalin kauppanimi on mache. Sitä voidaan kasvattaa ympäri vuoden, ja se sisältää kolme kertaa enemmän C-vitamiinia kuin tavallinen lehtisalaatti. Lisäksi siinä on paljon mm. betakaroteenia, foolihappoa, omega 3-rasvahappoja ja B-ryhmän vitamiineja. Todellinen terveyspaukku! Vienankaalta voidaan käyttää tavallisena salaattina tai esim. höyrytettynä.
Yrtti-iiso, yrtti-iiso (Agastache foeniculum). Myös intianminttu tai anisiiso.
Monivuotinen, helposti viljeltävä, maukas ja kaunis yrtti-iisoppi sopii niin hyöty- kuin koristepuutarhaankin. Se viihtyy aurinkoisessa paikassa humuspitoisessa mullassa. Loppukaudesta yrtti-iiso kukkii kauniin, sini-violetein kukkasin. Myös kukat voidaan hyödyntää ruuanlaitossa, tai niistä voi tehdä tuoksupusseja.