Rohtosamettikukkaa kutsutaan myös meksikonrakuunaksi. Se on erittäin hyväntuoksuinen, monivuotinen yrtti ja kesäkukka. Sweet mace tuoksuu anikselta, ja ruokaan sekoitettuna se tuo niihin hienoista lakritsin makua. Sahalaitaisia lehtiä voi käyttää marinaadeissa, kastikkeissa, kalan, kanan ja lampaan kanssa. Niitä käytetään myös jälkiruokiin.
Rohtosamettikukka viihtyy aurinkoisessa, puolivarjoisessa paikassa sekä ravinteisessa ja hyvin lannoitetussa maassa. Se talvehtii sisätiloissa, ja tekee hyvin hoidettuna lehtisatoa ympäri vuoden. Rohtosamettikukka ei saa jäätyä, eli se ei talvehdi ulkona.
ESIKASVATUS: helmi-huhtikuu. Siirrä taimet ulos , kun lämpötila on vähintään + 16 astetta. Voit kasvattaa rohtosamettikukan myös kasvihuoneessa.
Monivuotinen yrtti, jolla on intensiivinen tuoksu. Rosmariini ei kuitenkaan ole kovin talvenkestävä, joten se kannattaa istuttaa ruukkuun ja siirtää talvehtimaan sisätiloihin. Sen lisäksi, että rosmariini on maistuva ja tuoksuva yrtti, se kukkii kauniisti tuoksuvin, vaaleansinisin kukkasin. Yrtin voi käyttää joko tuoreena tai kuivattuna.
Rucolasalaatti on maukas ja satoisa salaatti. Sen pähkinäinen maku on aromikas lisä salaattikulhoon tai voileivän päälle. Rucolasta voit kerätä satoa ihan koko kesän, aina kesäkuulta syyskuulle saakka. Istutuspaikastakaan se ei ole erityisen vaativa: sen voi kasvattaa niin ruukussa tai parvekelaatikossa kuin kasvimaalla tai kasvihuoneessa. Myös kerrostaloasujien viljeltävä!
Yrttitarhan kestosuosikki. Ruohosipuli on monivuotinen kasvi, joka tekee juuripehkoonsa uuden kasvuston joka vuosi. Staro on hyvin aromaattinen, ja sen voi kasvattaa myös ikkunalaudalla. Tuolloin se tekee satoa koko vuoden.
Ruukkutomaatti Totem F1 on varhainen, hyvin makea tomaatti, joka voidaan kasvattaa ruukussa, parvekkeella tai verannalla. Hedelmistä tulee halkaisijaltaan noin 4-senttisiä. Tomaatti viihtyy oikein mainiosti parvekkeen suojassa, ja tuo elintilaansa ihastuttavan, aromaattisen tuoksun.
Tämä sekoitus on ilo silmälle ja suulle! Yksivuotiseen seokseen on koottu kukkia, jotka kelpaavat syötäväksi. Niistä voi jäädyttää näyttäviä jääpaloja, koristella niillä kakkuja tai jälkiruokia tai somistaa juomaveden laittamalla kukkasia kellumaan sen pinnalle. Myös kesäboolille!
Salottisipuli on serkkuaan keltasipulia hieman miedompi ja makeampi. Salottisipulia voi hyödyntää jo kasvukauden puolivälissä käyttämällä sitä kevätsipulina. Varastoidaan kuten muutkin sipulit kuivaamalla huolellisesti ennen varastoon viemistä.
Blauwschoker on ilo aisteille: se kukkii erittäin kauniin lilan eri sävyisin kukin, ja muodostaa lilat palot. Herneet ovat erittäin makeita ja myös kestäviä.