Näytetään tulokset 1–12 / 122

 • Akileija, lajitelma Merry

  1,20  sis. alv 24%
  Akileija (Aquilegia caeruleaMerry.

  Monivuotinen, klassinen perenna. Toisinaan puutarhaan viljelty akileija lähtee karkuteille ja muuntuu lehtoakileijaksi.  Kukkien väri voi olla yhdistelmä sinistä, valkoista, vaaleanpunaista, aniliinia tai keltaista.

  Tämän kaunottaren kukkaset ovat kellomaiset, ja niissä on kauniit, pitkät kannukset. Siitä juontaa kasvisuvun nimikin – aquila on kotka latinaksi, ja kukan kannukset ovat kuin kotkan kynnet. Mytologiassa akileija on yhdistetty niin germaanien rakkaudenjumalatar Freijaan kuin Neitsyt Mariaankin. Akileija on vanhan ajan lääkekasvi, ja sitä on käytetty keltataudin ja sappivaivojen hoitamiseen.

  ESIKASVATUS: maalis-kesäkuu; siirrä maahan, kun lämpötila on vähintään +15 astetta

  KUKINTA: kylvämistä seuraavana kesänä touko-kesäkuu

 • Asteri, lajitelma

  1,20  sis. alv 24%

  Asteri (Callistephus chinensis), lajitelma. 

  Kiva tuttavuus; kestävä leikkokukka ja kasvaa kiltisti, kunhan maa on hyvin lannoitettu ja kalkittu. Alkaa kukkia vasta loppukesästä, joten koristaa pihaa kun monet muut kukat jo kuihtuvat. Tutustuistiko tänä kesänä?

  ESIKASVATUS: maalis-huhtikuu; siirretään pihalle, kun lämpötila on vähintään 10 astetta

  KUKINTA: elo-lokakuu

 • Auringonkukka Gigant

  1,20  sis. alv 24%

  Nimikin jo kertoo, että nyt puhutaan siitä huiman pitkästä, hohtavan syvänkeltaisesta loppukesän kaunistajasta! Gigant kasvaa jopa 4,5 -metriseksi, joten näyttävyyttä tosiaan riittää. Kukat ovat isokokoiset ja raskaat. Kukinnosta kehkeytyy kauniita siemenkotia, joita kerätään kuivakukiksi.  Auringonkukka on kaunis myös leikkokukkana. Keräämällä niitä kimpun isoon astiaan saat näyttävän koristeen vaikkapa rappujen pieleen tai terassille. KYLVÖ: avomaalle toukokuussa,…

 • Auringonkukka Teddy Bear

  2,70  sis. alv 24%

  Auringonkukka (Helianthus annuus) Teddy Bear.

  Yksivuotinen, matala, aikainen auringonkukka. Teddy Bear kasvaa pallonmuotoisesti, ja sopii hyvin ruukkukukaksi. Vahva. Kasvi kylvetään pysyvästi ruukkuun (1 siemen/ruukku) tai suoraan kasvupaikalle. Viihtyy aurinkoisessa paikassa kosteassa ja ravinteikkaassa maassa. Teddy Bear tarvitsee jatkuvasti vettä ja lannoitetta, mutta se ei saa seistä jatkuvassa vedessä.

  KYLVÖ: huhti-toukokuussa, kun lämpötila on vähintään +15 astetta.

  KUKINTA: kesä-syyskuussa.

 • Auringonkukka, niityllinen

  25,00  sis. alv 24%

  Auringonkukka (Helianthus annuus)

  Tee pörriäisille palvelus, ja istuta aari auringonkukkia! Yksivuotisessa Golden Mix – sekoituksessa on sekä keltaisia että kaksivärisiä auringonkukkia, joiden korkeus on 180-200 cm. Tästä riittää poimittavaa maljakkoon jos toiseenkin.

 • Auringonkukkalajitelma

  3,90  sis. alv 24%

  Auringonkukka (Helianthus annuus), lajitelma  Beauty of Autumn mix.

  Yksivuotinen lajitelma keltaisia, kuparinvärisiä ja punertavia kukkia. Ihanteellinen leikkokukaksi, yksittäisenä kasvina tai ryhmäkasvina seinustalla sekä taustakasvian kukkapenkissä. Viihtyy aurinkoisessa paikassa ravinteisessa ja riittävän kosteassa maassa. Ei pidä seisovasta vedestä.

  KYLVÖ: huhti-toukokuussa, kun lämpötila on vähintään +15 astetta.

  KUKINTA: heinä-syyskuussa. Kukinnon korkeus 1,5-2 metriä.

 • Hämähäkkikukka

  1,20  sis. alv 24%

  Hämähäkkikukka (Cleome hassleriana) lajitelma Spider.

  Yksivuotinen, hauskan näköinen kukka.  Suuret, tuoksuvat kukat ovat violetteja tai valkoisia, ja ne kukkivat pitkään. Kasvin nimi tulee terälehtien yli kasvavista pitkistä heteistä, jotka muistuttavat hämähäkkiä. Hämähäkkikukka voi kasvaa jopa 150 cm pitkäksi, joten se sopii kukkapenkin taustakasviksi tai seinänvierustalle.  Korkeana kasvina saattaa tarvita tuentaa, eikä pidä tuulesta. Hämähäkkikukan tuoksu ja väri houkuttelevat perhosia.

   

   

 • Harjaneilikka Grandma

  1,20  sis. alv 24%

  Harjaneilikka (Dianthus barbatus) Grandma.

  Tässä se on kaikkien neilikoiden isoäiti. Grandma on kaksivuotinen, tuoksuva ja värikäs harjaneilikka. Kukkii kylvämisen jälkeisenä vuonna. Kylvä aurinkoiseen ja lämpimään paikkaan kuohkeaan ja ravinteikkaaseen maahan. Grandma on erityisen kestävä leikkokukka, korkeus n. 50 cm.

  ESIKASVATUS: huhti-toukokuussa. Siirrä ulos touko-kesäkuussa, kun lämpötila on vähintään 15 astetta.

  KUKINTA: kylvämistä seuraavana vuonna kesä-elokuussa

   

 • Harjaneilikka Hats On

  2,70  sis. alv 24%

  Harjaneilikka (Dianthus barbatus)  lajitelma Hats On.

  Nyt on niin komea lajitelma, että hattu päästä! Monivuotinen Hats On sopii hienosti kukkapenkkiin, ja on erittäin kestävä leikkokukka. Kukat ovat täyteläisiä,  hyväntuoksuisia ja yksi- tai kaksivärisiä, väreinä pinkki, lila, kirsikka ja valkoinen. Harjaneilikka viihtyy aurinkoisessa ja lämpöisessä paikassa hyvin valutetussa ja ravinteikkaassa maassa. Kasvi on siementävä, eli kukinta toistuu joka toinen vuosi.

  Huom! Istuta siemenet ohjeen mukaiseen syvyyteen. Jos siemenet painetaan liian syvälle multaan, itäminen ei ole paras mahdollinen.

  ESIKASVATUS: huhti-toukokuussa. Taimet siirretään ulos touko-kesäkuussa, kun lämpötila on vähintään 15 astetta.

  KUKINTA: kylvämistä seuraavana kesänä kesä-elokuussa

 • Härmesalvia

  1,70  sis. alv 24%

  Härmesalvia (Salvia farinacea) Victoria. 

  Härmesalvia on näyttävä ja kestävä kesäkukka. Sillä on siniset, violetit tai hopeanvalkoiset pitkät terttumaiset kukinnot.  Salvia sopii ruukkuun yksittäiskasviksi tai vaikka täydennyskasviksi perennapenkkiin. Se viihtyy parhaiten aurinkoisessa tai puolivarjoisessa paikassa, jonka kasvualusta on ravinteikas. Salvia kestää myös paahdetta, ja pitää kuivasta alustasta. Sitä kastellaan kerralla reilusti, mutta mullan annetaan kastelujen välillä kuivahtaa. Lannoitetaan miedosti. Salvia on kestävä leikkokukka, ja käy myös kuivakukaksi.

  ESIKASVATUS: maalis-huhtikuu. Siirretään ulos toukokuussa. Taimet kannattaa latvoa kerran ennen ulos vientiä.

  KUKINTA: heinä-syyskuu

   

 • Heliotrooppi

  2,70  sis. alv 24%

  Tulossa varastoon keväällä 2022. 

  Heliotrooppi (Heliotropium arborescens) Vanilla.

  Heliotrooppi on hyvin perinteinen pihakukka, joka on nykyään huonosti tunnettu, vaikka sillä on lukuisia hyviä ominaisuuksia: sillä on pitkä kukintakausi (aina ensimmäisiin yöpakkasiin saakka), se kukkii ahkerasti kauniin violetin kukkasin, tuoksuu vanilijalta ja houkuttelee voimakkaasti perhosia puoleensa.  Heliotrooppi viihtyy talvikaudella myös sisällä. Kasvin kaikki osat ovat myrkyllisiä.

 • Paikanvaraus

  Hyasinttipapu

  2,70  sis. alv 24%

  Hyasinttipapu (Lablab purpureus) Ruby Moon. 

  Hyasinttipapu on yksivuotinen köynnös, jota voi käyttää sekä kesäkukkana että hyötykasvina. Sillä on kauniit lilan-roosan väriset, hyväntuoksuiset kukat, joista kehittyy myöhemmin tumman purppuranpunaiset palot. Kuten kaikki pavut, hyasinttipapu on nopea kasvamaan ja muodostaa helposti rehevän seinämän. Hyasinttipapu viihtyy kosteassa ja hyvinlannoitetussa maassa auringossa tai puolivarjossa. Alkukesästä se kannattaa suojata harsolla, jos yöt ovat viileitä.

  ESIKASVATUS: huhti-toukokuu. Liota siemeniä pari tuntia ennen istutusta. Kastele kylvös hyvin ja pidä lämpimässä, kunnes itäminen alkaa. Kun taimet ovat nousseet, kouli ne ja siirrä valoisaan ja viileään paikkaan. Liika lämpö saa taimet venymään liikaa. Istuta hyasinttipapu ulos vasta, kun hallanvaara on ohi.

  Hyasinttipavun pavut ovat nuorena syötäviä, mutta niitä pitää ryöpätä 30 min, jotta haitalliset aineet pilkkoutuvat. Kasvin kukkia voi käyttää sellaisenaan mm. kakun tai salaatin koristeena, ja lehtiä höyrytettynä pinaatin tapaan.