Näytetään tulokset 13–24 / 76

  • Chili Padron

    4,20  sis. alv

    Chili Padron on tunnettu espanjalaisista tapaksista. Sitä käytetään niissä nuorena ja mietona: chili grillataan ja päälle ripotellaan suolaa. Se tunnetaan nimellä Pimiento de Padron. Padronista tekee erikoisen se, että sen tulisuus vaihtelee miedosta erittäin tuliseen: 5% Padroineista on erittäin tulisia, loput mietoja. Padronin nauttiminen onkin espanjalaista rulettia, jossa on syytä pitää maitoa tai vaaleaa leipää lähettyvillä.

  • Chili Scotch Bonnet Jamaican Red

    4,20  sis. alv

    Chili Scotch Bonnet Jamaican Red on yksi maailman tulisimmista chileistä. Se on kiitollinen ja satoisa kasvatettava, kunhan pitää huolta riittävästä kosteudesta. Kokeile ihmeessä – mutta muista, että hedelmiä ei saa käsitellä paljain käsin. Chili on erittäin tulinen (10+), joten sen aromien joutumista esim. silmiin tulee ehdottomasti välttää.

  • Chilipaprika De Cayenne (Ring o Fire)

    3,90  sis. alv

    De Cayenne Ring o Fire on chili kaikessa tulisuudessaan. Scovillen asteikolla sen tulisuus on 70.000-85.000 = todella tulinen.

    Uskallatko kokeilla?

  • Chilipaprika Habanero Lemon

    5,20  sis. alv

    Habanero Lemon on raikkaasti sitruunalta tuoksuva, tulinen chili. Sen hedelmät ovat kauniit, lämpimän keltaiset. Sitä käytetään tuoreena salsoissa ja salaateissa. Paitsi maukas, tämä chili on myös kaunis katsella!

  • Chilipaprika Hungarian Yellow Wax Hot

    2,70  sis. alv

    Chilipaprika Hungarian Yellow Wax Hot on sopivalla tavalla makea ja tulinen. Sen aromikas maku sopii tottuneemmalla leivän päälle sellaisenaan tai esim. pataruokiin.

  • Chilipaprika Jalapeno M

    2,70  sis. alv

    Tulinen chili, joka tulistuessaan muuttuu tummanpunaiseksi. Tulisuusaste 5, eli melkoisia liekkejä!

  • Chilipaprika Jamaican Bell

    2,70  sis. alv

    Chilipaprika Jamaican Bell on mieto ja erittäin maukas chilipaprika. Sen hedelmät ovat kauniita, kellon muotoisia. Jamaican Bell sopii hienosti ruuanlaittoon tuoreena.

  • Chilipaprika Poblano Ancho

    2,70  sis. alv

    Chilipaprika Poblano Ancho on mieto ja paksulihainen jokamiehen chili. Sen hedelmät ovat syvänvihreät ja se menestyy kasvihuoneessa muiden chilien tapaan.

  • Chilipaprika Serrano

    2,70  sis. alv

    Serrano on jopa jalapenoa tulisempi chili. Sen kauniit suipot hedelmät sisältävät todella paljon siemeniä, joten kun olet kerran saanut sadon onnistumaan, saat kasvatettua ison sadon omista siemenistä! Kuten kaikki chilit, Serrano tarvitsee tasaisen kosteuden, lämpöä, paljon valoa ja tasaisen lannoituksen.

  • Fenkoli Selma

    3,90  sis. alv

    Fenkoli (Foeniculum vulgare) Selma

    Joko olet tutustunut fenkoliin? Se sopii etenkin kala- ja äyriäisruokiin, mutta myös keittoihin ja salaatteihin. Fenkolin esikäsittelyksi riittää huuhtominen, mutta toki salaattikäytössä kovimmat osat kannattaa jättää käyttämättä (vrt kiinankaali).  Fenkoli on myös vanha lääkerohto: se lievittää nuhaa ja kramppeja ja edistää sekä ruokahalua että ruuansulatusta. Sitä on käytetty yhdessä kamomillan kanssa helpottamaan koliikin oireita. Kaikki osat fenkolista voidaan hyödyntää: siemenet, lehdet, varret ja mukula. .

     

  • Herneenversot, micro greens

    2,90  sis. alv

    Kasvata ihanan vihreitä herneenversoja omalla ikkunalla!

    Herneenversojen siemenet voidaan kasvattaa joko babyleaf- tai microleafasteelle. Babyleafissa kerätään versot ja syödään nuoret lehdet. Microleafissa kerätään vastaitäneestä versosta sekä lehti että varsi.

    Kylvä herneenversojen siemenet multaan ja peitä kevyesti. Pidä kylvös kosteana. Sato on kerättävissä viikossa babyleafina. Käytä raikkaat ja makeat versot leivällä, salaateissa tai keitoissa.

  • Itusekoitus

    4,90  sis. alv

    Erittäin vitamiini- ja mineraalipitoinen sekoitus ituja. Mukana mungopapua, alfalfaa, linssejä, sarviapilaa ja keltasinappia. Raikkaan ja mausteisen makuinen seos on terveellinen ja maukas lisä moniin ruokiin.

    Sekoitus valmistuu kuudessa päivässä, ja se on helppo kasvattaa veden avulla. Multaa ei tarvita!