Monivuotinen, miedosti valkosipulin makuinen. Karhunlaukka kasvaa helmi-maaliskuussa. Se kukkii kauniita valkoisia tähdenmuotoisia kukkia joka toinen toukokuu. Tuoreissa lehdissä on paljon C-vitamiinia. Maku tulee hienosti esille höyrytettynä, wokkina tai silputtuna salaattiin. Sitä voi käyttää myös yrttinä. Otollisella kasvupaikalla karhunlaukka levittäytyy. Se viihtyy varjoisassa paikassa kosteassa maassa viileähkössä paikassa. Ruukku tai lavalaatikko ovat sille liian lämpimiä paikkoja.
Joko olet tutustunut tähän ihastuttavaan kevät- ja valkosipulin yhdistelmään?
Monivuotinen kiinansipuli (Allium Tuberosum) on mitä mainion yritti salaatteihin ja vaikka klassikon, lämppärileivän, täytteeksi. Siinä on mieto valkosipulin maksu. Kiinansipulin voi kasvattaa avomaalla tai vaikkapa ruukkukasvina – kukkivana se käy koristekukastakin. Ruukussa kasvatettuna se on myös helpompi suojata talveksi.
Salottisipuli on serkkuaan keltasipulia hieman miedompi ja makeampi. Salottisipulia voi hyödyntää jo kasvukauden puolivälissä käyttämällä sitä kevätsipulina. Varastoidaan kuten muutkin sipulit kuivaamalla huolellisesti ennen varastoon viemistä.
De Vaugirard on varhainen sipulilajike, ja se kasvaa nopeasti. Sitä voi käyttää mm. salaateissa, ja pienempiä sipuleita kurkkusäilykkeissä. Se kestää vain lyhytaikaista varastointia.
Sipuli Giant Zittau on yleisin sipulilajike. Sen sipulit ovat kiinteitä ja ohutkuorisia, voimakkaan makuisia. Sopivissa olosuhteissa se tuottaa runsaan sadon.