Näytetään kaikki 9 tulosta

 • Espanjansinilija

  4,90 5,20  sis. alv 24%

  Espanjansinililja (Hyacinthoides Hispanica)

  Monille vielä vieras kevään kukkija, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen! Espanjansinilija on 20-40 cm korkeaksi kasvava, kellomaiset, erittäin kauniit kukat tanakan varren päähän kasvattava kukka. Kukat muistuttavat kissankelloa.

  Se viihtyy varjossa ja viileässä, mutta on hallanarka. Siksi se pitää runsaasta lumipeitteestä.  Espanjansinililja sopii mainiosti esim. metsäpuutarhaan tai pihan pensaiden tai puiden alle. Istutuksen jälkeen multa on hyvä peitellä syksyn lehdillä, jotta ne suojaavat arkoja sipuleita talven koettelemuksilta.

  10 sipulia/pss.

   

 • Heinätähti

  3,90  sis. alv 24%

  Heinätähti (Ipheion uniforum) Wisley Blue

  Ihastuttava, matalakasvuinen kukka, yksi kevään ensimmäisiä kukkijoita. Englanniksi sen nimi on osuvasti Kevään tähtikukka. Heinätähden korkeus on 10-20 cm, joten se sopii monenlaiseen puutarhaan, ja erinomaisesti myös ruukkuistutuksiin.

  1 pussi sisältää 15 kpl sipuleita.

   

 • Keisaripikarililja, keisarinkruunu

  8,30  sis. alv 24%

  Keisarinpikarililja hohtaa kuin kultainen kruunu keväällä omissa korkeuksissaan – ei sitä suotta sanota myös keisarinkruunuksi. Tämä näyttävä sipulikasvi toimii samalla suojelijana muille sipulikasveille, sillä sen sipuli tuoksuu niin voimakkaalta, että myyrät pysyttelevät kaukana.

  1 sipuli/pss.

 • Kevätkurjenmiekka

  Kevätkurjenmiekka Katharina Hodgkin

  4,90  sis. alv 24%

  Kevätkurjenmiekka (Iris reticulata) Katharina Hodgkin

  Ihastuttava varhaiskevään kukkija! Katharina Hodgkinilla on hurmaavat sinililat kukat keltaisilla koristeilla.

  Kevätkurjenmiekka nousee usein kukkimaan jo lumen keskeltä. Sopii kauniisti myös ruukkuistutuksiin. Istuta sipulit paikkaan, jonka kevätaurinko lämmittää varhain. Kevätkurjenmiekka on helppo kasvatettava.

  10 sipulia/pss.

 • Kirjopikarililja

  5,70  sis. alv 24%

  Kirjopikarililja (Fritillaria meleagris) on keisarinpikarililjan sievä pikkusisko. Sen kellomaiset kukat kasvavat noin 20 cm korkean varren päässä. Meleagris mixed -sekoituksessa on tumman ja vaalean violetteja ja valkoisia kukkia.

  15 kpl/pss.

 • Koiranhampaat, Erythronium

  4,50  sis. alv 24%

  Koiranhammas on nimestään huolimatta kaunis ja herkkä kukka. Se on kiitollinen kasvatettava, sillä kasvupaikkansa suhteen se ei ole kovinkaan vaativainen. Parhaiten se viihtyy varjon puolella kosteutta pidättävässä maassa. Koska istutussyvyys ei ole kuin noin 5 cm, siitä saa myös kauniin kukan matalaan ruukkuun.

  “Purple King” on koiranhampaan vaaleanpunaisen/lilan sävyinen versio.

  1 juurakko/pss.

 • Idänsinilija

  Scilla, idänsinililja

  0,40  sis. alv 24%

  Scilla siberica, idänsinililja. 

  Scilla on miltei jokaiselle tuttu syvänsininen, matala kukka. Se leviää mielellään kauniiksi matoksi, ja viihtyy hyvin multavassa, läpäisevässä maassa. Keväällä sille on hyvä antaa kasvurauha ja varovasti lannoitetta, niin se tuottaa lisää sipuleita. Scillan kanssa samalle alueelle voi istuttaa muita tehokkaasti leviäviä, matalia kevätkukkia, jolloin ne muodostavat kauniin kokonaisuuden.

  Scillat myydään irtosipuleina.

 • Tähtilumikello

  5,40  sis. alv 24%

  Tähtilumikello (Galanthus Elwesii) Tähtilumikello on aikainen kevään kukkija. Sen nuokkuvat kukat aukeavat huhti-toukokuussa. Tähtilumikello kasvattaa sivusipuleita, ja se onkin hyvä jakaa kolmen vuoden välein. Se viihtyy varjoisesta puoliaurinkoiseen paikkaan, eikä ole vaativa kasvupaikkansa suhteen. Tähtilumikellot sopivat hienosti myös keväisiin laakeiden kukkakulhojen istutuksiin vaikkapa tetejen pariksi. 10 kpl/pss.  

 • Tulppaanit, irtosipulit

  0,70  sis. alv 24%

  Hurmaannu tulppaaneista!

  Nämä klassiset kaunottaret ovat varma merkki alkavasta kesästä. Irtosipulit mahdollistavat rohkeatkin värikokeilut, kun sipuleita voi ostaa muutaman kappaleen kutakin.