Alfalfa on todellista superfoodia. Se sisältää karoteenia, runsaasti proteiinia, C-, D-, K-, E- ja B12-vitamiinia. Sen maku on raikas, ja alfalfa sopiikin hienosti leivän päälle tai salaatin osaksi. Kokeile myös lihan tai kalan päällä!
Alfalfan idut valmistuvat viidessä päivässä, eikä niiden kasvattamiseen tarvita multaa – vesi ja pimeys riittävät.
Ryhdy ituviljelijäksi! Mungopapu on kotoisin Intiasta, ja se on yksi tunnetuimmista iduista. Sitä on käytetty ravintona vuosituhansia, ja se on erittäin monipuolinen ravintokasvi: niitä voi käyttää keitettynä lämpimissä ruuissa, jauhaa jauhoksi tai idättää. Länsimaissa idätys on yleisin käyttötapa.
Mungopapujen idättäminen on helppoa, eikä siihen tarvita sen enempää valoa kuin multapitoista kasvualustaakaan. Yksinkertaisimmmillaan idätys onnistuu lasipurkin, veden ja pienen palan harsokangasta avulla.