Perinteinen, ihanasti tuoksuva monivuotinen perenna. Kukkii kylvämistä seuraavana vuonna. Moni tuntee laventelin tuoksuyrttinä, mutta se on myös syötävä kasvi; sen kukkia voi käyttää mm. jauheliha- ja pataruokien mausteena. Tavallisin tapa käyttää laventelia on kuivata kukat ja tehdä laventelista tuoksupusseja vaatehuoneeseen. Koit inhoavat laventelin tuoksua, joten se toimii luonnollisena kodin tuholaiskarkottimena.
Lehtikaali (Brassica oleracea var. sabellica) Halbhoher grüner krauser.
Erityisen hyvänmakuinen, runsaasti vitamiineja ja mineraaleja sisältävä vihannes. Sitä voi käyttää mm. pataruuissa, keitoissa ja lehtikaalisipseinä. Halbhoherin lehdet ovat pitkät, kähärälehtiset ja hieman riippuvat. Lehtikaali istutetaan aurinkoiseen tai puolivarjoiseen paikkaan, mullan on hyvä olla ravinteikasta ja humuspitoista. Lajike on pakkasenkestävä.
Raikas ja tuore salaatti aamupalaleivälle ja päivällislisukkeeksi omasta kasvimaasta!
Lehtisalaatti on helppo kasvattaa ja siitä saa satoa koko kesän. Suositeltavaa on vuorokylvää, eli tehdä kaksi kylvöä kesän aikana, jolloin sato on jatkuvaa: kun toisen kylvön sato on kasvamassa keräämisen jäljiltä, toinen on juuri valmistunut.
Sisältää seuraavat lajit: Teide, Grand Rapids ja Lollo Biando. Nauha asetetaan 1-1,5 cm:n syvyyteen, kastellaan ja peitetään. Kylvös kastellaan lopuksi huolellisesti. 1 m kylvönauhaa saadaan noin 40 tainta. Käytä ulkoreunan lehtiä, niin kasvi tuottaa satoa koko kesän. Pitää aurinkoisesta tai puolivarjoisesta kasvupaikasta, ja kosteasta maaperästä.