Näytetään tulokset 109–120 / 2003

  • Chili Aurora

    4,20  sis. alv

    Chilipaprika Aurora on sekä värien, tuoksun että maun ilotulitusta! Matala ja kompakti chili tuottaa pieniä hedelmiä, joiden väri muuttuu violetista valkoiseksi, keltaisesta oranssiin ja lopulta punaiseksi. Kasvissa on raikas sitruunan tuoksu.

    Aurora luokitellaan tuliseksi chiliksi (8/9). Se sopii käytettäväksi raakana, mutta myös säilöttynä.

  • Chili Ciliegia piccante

    4,20  sis. alv

    Chili Ciliegia piccante on pieni ja pyöreä, ja se sekoittuukin helposti amppelitomaattiin. Ciliegia piccante on mieto chili, joka voit käyttää niin tuoreena kuin säilöttynäkin.

  • Paikanvaraus

    Chili Habanero Chocolate

    4,60  sis. alv

    Kaipaatko tulisuutta ruokaan?

    Chili Habanero Chocolate on yksi maailman tulisimmista chileistä. Kypsät hedelmät ovat kauniin suklaanruskeita, ja tuoksuvat hedelmäiseltä ja suklaiselta. Koska tämä chili on tulinen, sitä pitää käsitellä hansikkaat kädessä.

  • Chili Jalapeno M

    2,90  sis. alv

    Chili Jalapeno M on keskivahva ja miellyttävä, pikatti chilipaprika. Kypsyessään se muuttuu punaiseksi.  Jalapeno M voidaan nauttia raakana, kypsennettynä tai säilöttynä.

  • Chili Lombardo

    3,90  sis. alv

    Chili (Capsicum annuum) Lombardo.

    Mieto ja makea, aromikas chilipaprika. Koska kasvi vaatii paljon lämpöä, sitä viljellään kasvihuoneessa. Vaatii lämpimän, kostean, kuohkean ja humuspitoisen mullan. Hedelmät muuttuvat kypsyessään kirkkaanpunaisiksi.

    ESIKASVATUS: helmi-huhtikuussa. Siirrä taimet kasvihuoneeseen, kun lämpötila siellä on vähintään +22 astetta.

    SATO: heinä-lokakuussa.

  • Chili Padron

    4,20  sis. alv

    Chili Padron on tunnettu espanjalaisista tapaksista. Sitä käytetään niissä nuorena ja mietona: chili grillataan ja päälle ripotellaan suolaa. Se tunnetaan nimellä Pimiento de Padron. Padronista tekee erikoisen se, että sen tulisuus vaihtelee miedosta erittäin tuliseen: 5% Padroineista on erittäin tulisia, loput mietoja. Padronin nauttiminen onkin espanjalaista rulettia, jossa on syytä pitää maitoa tai vaaleaa leipää lähettyvillä.

  • Chili Scotch Bonnet Jamaican Red

    4,20  sis. alv

    Chili Scotch Bonnet Jamaican Red on yksi maailman tulisimmista chileistä. Se on kiitollinen ja satoisa kasvatettava, kunhan pitää huolta riittävästä kosteudesta. Kokeile ihmeessä – mutta muista, että hedelmiä ei saa käsitellä paljain käsin. Chili on erittäin tulinen (10+), joten sen aromien joutumista esim. silmiin tulee ehdottomasti välttää.

  • Chililannoite

    4,90  sis. alv

    Värikin jo kertoo, että tämän liemen avulla tehdään parhaat chilit! Hornumin chililannoitteessa on mikroravinteita, joiden avulla se antaa chilikasveille voimakkaan ja terveen kasvun ja hyvin kehittyneet juuret. Ja sehän tarkoittaa, että Sinä nautit ennennäkemättömästä chilisadosta!

    Yhdestä pullosta riittää noin 70 litraan nestemäistä ravinnetta.

  • Chilipaprika De Cayenne (Ring o Fire)

    3,90  sis. alv

    De Cayenne Ring o Fire on chili kaikessa tulisuudessaan. Scovillen asteikolla sen tulisuus on 70.000-85.000 = todella tulinen.

    Uskallatko kokeilla?

  • Chilipaprika Habanero Lemon

    5,20  sis. alv

    Habanero Lemon on raikkaasti sitruunalta tuoksuva, tulinen chili. Sen hedelmät ovat kauniit, lämpimän keltaiset. Sitä käytetään tuoreena salsoissa ja salaateissa. Paitsi maukas, tämä chili on myös kaunis katsella!

  • Chilipaprika Hungarian Yellow Wax Hot

    2,70  sis. alv

    Chilipaprika Hungarian Yellow Wax Hot on sopivalla tavalla makea ja tulinen. Sen aromikas maku sopii tottuneemmalla leivän päälle sellaisenaan tai esim. pataruokiin.

  • Chilipaprika Jalapeno M

    2,70  sis. alv

    Chilipaprika Jalapeno M, Capsicum annuumm var. chili. Tulinen paprika. Käytetään tuoreena, säilöttynä, kuivattuna tai keitettynä. Mitä tummemman punainen chili on, sitä tulisempi.   Kylvö: sisälle maalis-huhtikuussa tai kasvihuoneeseen touko-kesäkuussa.  Kylvösyvyys 0,5 cm. Itää hitaasti, tasainen kastelu ja lannoitus tärkeää. Taimiväli 60 cm, riviväli 80 cm. Satoa saa noin 70 vrk:n kuluttua istutuksesta, kun hedelmät ovat…