Fenkoli Selma
3,90 € sis. alv
Fenkoli (Foeniculum vulgare) Selma.
Joko olet tutustunut fenkoliin? Se sopii etenkin kala- ja äyriäisruokiin, mutta myös keittoihin ja salaatteihin. Fenkolin esikäsittelyksi riittää huuhtominen, mutta toki salaattikäytössä kovimmat osat kannattaa jättää käyttämättä (vrt kiinankaali). Fenkoli on myös vanha lääkerohto: se lievittää nuhaa ja kramppeja ja edistää sekä ruokahalua että ruuansulatusta. Sitä on käytetty yhdessä kamomillan kanssa helpottamaan koliikin oireita. Kaikki osat fenkolista voidaan hyödyntää: siemenet, lehdet, varret ja mukula. .
Vain 1 varastossa
Kuvaus
Fenkoli (Foeniculum vulgare) Selma.
Fenkoli sopii etenkin kala- ja äyriäisruokiin, mutta myös keittoihin ja salaatteihin. Fenkolin esikäsittelyksi riittää huuhtominen, mutta toki salaattikäytössä kovimmat osat kannattaa jättää käyttämättä (vrt kiinankaali). Fenkoli on myös vanha lääkerohto: se lievittää nuhaa ja kramppeja ja edistää sekä ruokahalua että ruuansulatusta. Sitä on käytetty yhdessä kamomillan kanssa helpottamaan koliikin oireita. Kaikki osat fenkolista voidaan hyödyntää: siemenet, lehdet, varret ja mukula. . Fenkolin voi esikasvattaa ruukussa. Se vaatii aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan hyvin muokatussa kalkki- ja hiekkapitoisessa savimaassa, ja tarvitsee unsaasti vettä ja lannoitetta. Kun kasvi on alkanut kasvaa, maa sen ympärillä mullataan. Fenkolin satokausi on kaksiosainen: mukula on valmis noin kahden kuukauden kuluttua kylvöstä. Sen jälkeen fenkoli alkaa muodostaa siemeniä, jotka ovat valmiita 4-5 kk kylvöstä.
ESIKASVATUS: huhti-toukokuu. Siirrä taimet ulos, kun lämpötila on vähintään +18 astetta. Taimet vaativat kylmäkoulimisen ennen lopullista siirtoa ulos.
SATO: kesä-heinäkuu (mukula) ja elo-lokakuu (siemenet)