Karhunlaukka
5,70 € sis. alv
Karhunlaukka (Allium ursinum) .
Monivuotinen, miedosti valkosipulin makuinen. Karhunlaukka kasvaa helmi-maaliskuussa. Se kukkii kauniita valkoisia tähdenmuotoisia kukkia joka toinen toukokuu. Tuoreissa lehdissä on paljon C-vitamiinia. Maku tulee hienosti esille höyrytettynä, wokkina tai silputtuna salaattiin. Sitä voi käyttää myös yrttinä. Otollisella kasvupaikalla karhunlaukka levittäytyy. Se viihtyy varjoisassa paikassa kosteassa maassa viileähkössä paikassa. Ruukku tai lavalaatikko ovat sille liian lämpimiä paikkoja.
Varastossa
Kuvaus
Karhunlaukka (Allium ursinum).
Monivuotinen, miedosti valkosipulin makuinen. Karhunlaukka kasvaa helmi-maaliskuussa. Se kukkii kauniita valkoisia tähdenmuotoisia kukkia joka toinen toukokuu. Tuoreissa lehdissä on paljon C-vitamiinia. Maku tulee hienosti esille höyrytettynä, wokkina tai silputtuna salaattiin. Sitä voi käyttää myös yrttinä. Otollisella kasvupaikalla karhunlaukka levittäytyy. Se viihtyy varjoisassa ja viileähkössä paikassa kosteassa maassa. Ruukku tai lavalaatikko ovat sille liian lämpimiä paikkoja.
ESIKASVATUS: kylvä harvakseltaan kosteaan kylvömultaan talvella (tammi-maaliskuu), ja anna itää huoneenlämmössä pari viikkoa. Muista pitää kylvös kosteana. Siirrä se sen jälkeen viileään (alle +10 astetta) ja valoisaan paikkaan kahdeksi viikoksi. Siirrä taimet maahan, kun lämpötila on vähintään +4 astetta. Maan pitää olla läpäisevä ja hyvin kalkittu. PH-arvon tulee olla korkea. Kastele ja anna lannoitetta istutuksen yhteydessä.
SATO: istuttamista seuraavana kesänä huhtikuu-kesäkuu.
VINKKI: Jos haluat saada karhunlaukasta satoa jo samana kesänä, sekoita sen siemenet mullan joukkoon, laita seos jääkaappiin muutamaksi kuukaudeksi, ja siirrä sitten ulos kasvimaalle.