Hokkaidokurpitsa Uchiki Kuri
4,50 € sis. alv
Uchiki Kuri on miellyttävästi makea ja pähkinäinen. Hedelmät kasvavat 1,5-kiloisiksi. Hokkaidokurpitsa on toiselta nimeltään japanilainen talvikurpitsa, eikä se kypsy valmiiksi kasvimaassa; hedelmät poimitaan myöhään, syys-lokakuussa, ja niiden annetaan kypsyä valmiiksi huoneenlämmössä. Se vie kahdesta neljään kuukautta. Tämä hedelmä on tutustumisen arvoinen!
Varasto loppu
Kuvaus
Uchiki Kuri on hokkaidokurpitsa, jossa on makea ja pähkinäinen maku. Sen hedelmät ovat oransseja ja painavat noin 1,5 kiloa. Kermankeltainen hedelmäliha on paksua, pehmeää ja hyvin makeaa. Hoikkaidokurpitsa on toiselta nimeltään japanilainen talvikurpitsa, ja sen hedelmät poimitaankin niin myöhään kuin mahdollista, vasta syys-lokakuussa. Sen jälkeen kurpitsa kypsytetään valmiiksi huoneenlämmössä (n. 2-4 kuukautta). Suositeltu säilytyslämpötila on 8-15 astetta, eli kylmiö tai jääkaappi on sen paras paikka. Hokkaidokurpitsa on parhaimmillaan piirakoissa, muissa leivonnaisissa, kreemeissä ja keitoissa.
Uchiki kuri kasvaa parhaiten hyvin lannoitetussa ja kuohkeassa mullassa hyvin lannoitetussa ja suojaisessa paikassa. Paras kasvatusalusta on Biolanin kasvusäkki. Kurpitsa tarvitsee runsaasti vettä, joten älä päästä sitä kuivahtamaan.
ESIKASVATUS: maalis-toukokuu. Siirrä taimet ulos tai kasvihuoneeseen, kun lämpötila on vähintään 25 astetta.