Härkäpapu Green Hangdown

2,70  sis. alv

Härkäpapu eli härkis kuulostaa ensin trendiruualta, mutta onkin oikeasti ikivanha, jo vuosituhansia käytetty proteiinipommi. Täällä Pohjolassakin sitä on viljelty jo 1200-luvulta lähtien, mutta peruna ehti tässä välissä syrjäyttää sen. Härkis sisältää runsaan määrän proteiinia, hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja, kuitua ja kivennäinaineita – myös folaattia, jota suomalaiset saavat perinteisesti aika niukasti.

Viljeltävänäkin härkis on helppo; sillä ei ole kummoisiakaan vaatimuksia kasvupaikan suhteen,  ja istutaa sen saa suoraan kasvupaikkaan ilman esikasvatustarpeita.

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 124500 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Härkäpapu, Vicia faba.

Härkäpapu on yksi maailman vanhimmista viljelylajeista, ja välimeren maissa sitä on viljelty jo tuhansia vuosia.  Pohjolassa sitä viljeltiin jo 1200-luvulla. Härkäpavussa on runsaasti proteiinia, hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja ja kuitua, jotka pitävät olon kylläisenä ja nälän loitolla pitkään. Lisäksi härkäpapu sisältää monia kivennäisaineita ja folaattia. Papuja ei koskaan saa syödä raakana, vaan ne pitää keittää ennen käyttöä.

Kylvö: suoraan kasvupaikalle toukokuussa.  Istutussyvyys 5-6 cm. Taimiväli n. 20 cm, riviväli 40-60 cm.  Härkäpapu on kiitollinen ja helppo viljeltävä, jolla ei ole suuria vaatimuksia kasvupaikan suhteen. Sitä pitää kuitenkin kastella ja lannoittaa säännöllisesti kasvukauden aikana.