Espanjansinilija

4,90 5,20  sis. alv 24%

Espanjansinililja (Hyacinthoides Hispanica)

Monille vielä vieras kevään kukkija, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen! Espanjansinilija on 20-40 cm korkeaksi kasvava, kellomaiset, erittäin kauniit kukat tanakan varren päähän kasvattava kukka. Kukat muistuttavat kissankelloa.

Se viihtyy varjossa ja viileässä, mutta on hallanarka. Siksi se pitää runsaasta lumipeitteestä.  Espanjansinililja sopii mainiosti esim. metsäpuutarhaan tai pihan pensaiden tai puiden alle. Istutuksen jälkeen multa on hyvä peitellä syksyn lehdillä, jotta ne suojaavat arkoja sipuleita talven koettelemuksilta.

10 sipulia/pss.

 

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Espanjansinililja (Hyacinthoides Hispanica)

Espanjansinililja on monille vieras, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen kevätkukkija. Nimestään huolimatta siitä on saatavana myös valkoisena ja vaaleanpunaisena.

Espanjansinililja kasvaa 20-40 cm korkeaksi. Varsi on tukeva.  Sillä on kiiltävänvihreät lehdet, ja kellomaiset, nuokkuvat kukat kasvavat terttuina. Kukka muistuttaa kissankelloa.

 

Kasvupaikaksi paras on varjoisa tai puolivarjoisa, viileä paikka. Espanjansinililja on hallanarka, joten se sopii esim. metsäpuutarhaan oikein hyvin.  Myös erilaiset puiden ja pensaiden alustat ovat sille oivia kasvupaikkoja. Espanjansinililja ei nauti suorasta auringonpaisteesta eikä kuumuudesta. Maan tulee olla läpäisevää ja tuoretta. Sipuli istutetaan noin 10 cm syvyyteen, ja mullan päälle pistetään suojaksi syksyn lehtiä. Kasvi vaatii kasvurauhan, eikä kaipaa hoitoa. Se kylväytyy itsestään. Vanhan juurakon voi myös jakaa syksyllä.

10 sipulia/pss.

Lisätiedot

Väri

Sininen, Vaaleanpunainen