Näytetään tulokset 1–12 / 61

 • Alfalfa

  4,90  sis. alv 24%

  Alfalfa on todellista superfoodia. Se sisältää karoteenia, runsaasti proteiinia, C-, D-, K-, E- ja B12-vitamiinia. Sen maku on raikas, ja alfalfa sopiikin hienosti leivän päälle tai salaatin osaksi. Kokeile myös lihan tai kalan päällä!

  Alfalfan idut valmistuvat viidessä päivässä, eikä niiden kasvattamiseen tarvita multaa – vesi ja pimeys riittävät.

 • Anisruoho

  3,90  sis. alv 24%

  Anisruoho (Pimpinella anisum) 

  Yksivuotinen yrttikasvi.  Anisruoho kukkii valkoisin sarjakukin ja koko kasvi tuoksuu anikselta. Lehtiä voi hyödyntää esim. salaateissa, teesekoituksissa ja kastikkeissa, ja siemenet voidaan käyttää mausteena leivissä, jälkiruuissa ja kakuissa.  Kuivattuina siemenet tuoksuvat voimakkaasti ja maistuvat lakritsilta.

  KYLVÖ: Anisruoho voidaan kylvää suoraan kasvupaikalle touko-kesäkuussa, kun lämpötila on vähintään +20 astetta. Jos haluat nopeuttaa satoa, voit laittaa sen esikasvamaan huhtikuussa ikkunalle.

  SATO: Elo-syyskuu

   

 • Basilika Italian Star

  2,70  sis. alv 24%

  Basilika (Ocimum Basilicum) Italian Star. 

  Kasvata itse pestosi raaka-aine, pastan luottoystävä ja salaattien sulostuttaja, basilika. Italian Star on yksivuotinen, suurilehtinen ja voimakasarominen lajike.  Basilika on tuoreena parhaimmillaan, mutta toimii hienosti myös kuivattuna. Pistä se kasvamaan ruukkuun ulos, terassille, parvekkeelle tai ikkunalaudalle tai istuta aurinkoiseen paikkaan kukkamaalle.

 • Basilika, sekoitus

  3,90  sis. alv 24%

  Basilika (Ocimum basilicum).

  Yksivuotinen neljän basilikalajin sekoitus: Opal (punalehtinen), Salaattibasiliika (isot lehdet),  Baskuro (vahva pienilehtinen) ja Lemon (voimakas sitruunanmaku). Basilika sopii hyvin viljeltäväksi ruukussa tai parvekelaatikossa, ja sitä voi viljellä ulkona tai sisällä. Siemenlevy tekee istuttamisesta helppoa: siemenlevy painetaan kevyesti maahan. eikä sitä saa peittää mullassa. Kastellaan ja peitetään läpinäkyvällä katteella siihen saakka, kunnes itäminen alkaa. Huolehdi säännöllisestä ilmanvaihdosta ja kastelusta. Viihtyy ravinteikkaassa maassa. Käytä tuoreena tai kuivattuna. Basilika sopii myös pakastettavaksi.

  ISTUTUS: huhti-kesäkuu

  SATO: elo-lokakuu.

   

   

 • Chili “Bishops Crown”

  3,90  sis. alv 24%

  Chili (Capsicum baccatum L.)  “Bishops Crown”.

  Mieto, sitruunanmakuinen, kellonmuotoinen chili. Satoisa. Viihtyy lämpimässä ja aurinkoisessa tuulelta suojassa huokoisessa ja ravintorikkaassa maaperässä. Kasvi vaatii kosteutta, mutta ei siedä seisovaa vettä. Koska chili ei pidä tuulesta, paras kasvupaikka sille on kasvihuone. Myös erittäin suojaisa seinusta tai aurinkoinen veranta käyvät.  Piispanhatun voi myös kuivata ja jauhaa chilijauheeksi.

  ESIKASVATUS: helmi-maaliskuussa. Siemenet painetaan kevyesti maahan, ei saa peittää mullalla. Siirrä taimet kasvupaikkaan, kun lämpötila on vähintään +22 astetta.

  SATO: heinä-syyskuu.

 • Chili “De Cayenne”

  2,70  sis. alv 24%

  Chili (Capsicum annuum) De Cayenne. Tulisuusaste 8.

  Kaipaatko lieskoja? De Cayenne on reippaan tulinen, vankka ja runsaskasvuinen chili. Koska se rakastaa lämpöä, lasitettu parveke tai kasvihuone on sille paras paikka.

 • Chili “Scotch Bonnet Jamaican Red”

  3,90  sis. alv 24%

  Tulossa varastoon keväällä 2022. 

  Chili (CApsicum Chinese) “Scotch Bonnet Jamaican Red”.

  Erittäin voimakas, +10 -luokan chili, yksi maailman tulisimmista. Hedelmät kauniita, erittäin voimakkaita, pallonmuotoisia. Muuttuvat kypsinä vaaleanvihreiksi tai tummanpunaisiksi. Hedelmäinen aromi. Viihtyy aurinkoisessa ja suojaisessa kosteassa, huokoisessa, humus- ja ravinnerikkaassa maassa. Kasvi vaatii paljon vettä ja ravintoa.  Käsittele kasvia varoen, ja käytä aina hansikkaita kun käsittelet sen hedelmiä. Vältä tarkasti hedelmän aromin joutumista silmiin. Scotch Bonnetia voi käyttää tuoreena tai kuivattuna.

   

 • Chili Asian Mix (Scotch Bonnet)

  3,90  sis. alv 24%

  Asian Mix.

  Sekoitus erittäin voimakkaita Habanero – ja Scotch Bonnet -chilejä. Jos tavallinen pippuri ja jalapeno ei enää tunnu suussa miltään, kasvata itsellesi tästä kovat mausteet!

  Chili viihtyy aurinkoisessa ja suojaisessa paikassa. Mullan on syytä olla kosteaa, huokoista ja ravinteikasta, ja kasvi vaatiikiin erityisen paljon vettä ja ravintoa. Chili viihtyy myös ikkunalaudalla, mutta vedottomuudesta ja kosteudesta on pidettävä hyvää huolta. Vinkki: esikasvaa erityisen hyvin sammalnapeissa.

  ESIKASVATUS: helmi- huhtikuu; siirrä kasvi kasvihuoneeseen tai pihamaahan toukokuussa. Lämpötilan on oltava vähintään 22 astetta. Jos kasvatat chiliä avomaalla, etsi sille tuulelta suojattu kasvupaikka. Chili kasvaa n. 80 cm korkeaksi, joten se on tuettava.

  SATO: elokuusta lokakuuhun

   

 • Chili Lombardo

  3,90  sis. alv 24%

  Chili (Capsicum annuum) Lombardo.

  Mieto ja makea, aromikas chilipaprika. Koska kasvi vaatii paljon lämpöä, sitä viljellään kasvihuoneessa. Vaatii lämpimän, kostean, kuohkean ja humuspitoisen mullan. Hedelmät muuttuvat kypsyessään kirkkaanpunaisiksi.

  ESIKASVATUS: helmi-huhtikuussa. Siirrä taimet kasvihuoneeseen, kun lämpötila siellä on vähintään +22 astetta.

  SATO: heinä-lokakuussa.

 • Fenkoli Selma

  3,90  sis. alv 24%

  Fenkoli (Foeniculum vulgare) Selma

  Joko olet tutustunut fenkoliin? Se sopii etenkin kala- ja äyriäisruokiin, mutta myös keittoihin ja salaatteihin. Fenkolin esikäsittelyksi riittää huuhtominen, mutta toki salaattikäytössä kovimmat osat kannattaa jättää käyttämättä (vrt kiinankaali).  Fenkoli on myös vanha lääkerohto: se lievittää nuhaa ja kramppeja ja edistää sekä ruokahalua että ruuansulatusta. Sitä on käytetty yhdessä kamomillan kanssa helpottamaan koliikin oireita. Kaikki osat fenkolista voidaan hyödyntää: siemenet, lehdet, varret ja mukula. .

   

 • Herneenversot, micro greens

  2,90  sis. alv 24%

  Kasvata ihanan vihreitä herneenversoja omalla ikkunalla!

  Herneenversojen siemenet voidaan kasvattaa joko babyleaf- tai microleafasteelle. Babyleafissa kerätään versot ja syödään nuoret lehdet. Microleafissa kerätään vastaitäneestä versosta sekä lehti että varsi.

  Kylvä herneenversojen siemenet multaan ja peitä kevyesti. Pidä kylvös kosteana. Sato on kerättävissä viikossa babyleafina. Käytä raikkaat ja makeat versot leivällä, salaateissa tai keitoissa.

 • Idut

  4,20  sis. alv 24%

  Tulossa varastoon keväällä 2022. 

  Idut, aasialainen sekoitus. 

  Idut ovat nopeasti ikkunalla kasvatettava vitamiinilisä. Sekoitus sisältää mm. soijapavun- (Lunja), adsukinpavun-, linssin-, sinapin- ja retiisinsiemeniä. Mausteinen, kirpeähkö maku. Runsaasti vitamiineja ja mineraaleja.

  Voit kasvattaa idut joko lasipurkissa tai idätyslaatikossa. Lasipurkissa kasvattamiseen tarvitset lisäksi suodatinkankaan – siihen käy vaikkapa ohut keittiöpyyhe.

  1) Liota siemeniä 12 tuntia purkissa. 2) Kiinnitä suodatinkangas esim. kuminauhalla purkin suulle ja valuta vesi pois sen läpi. Pidä huolta, että purkin pohjalle ei jää vettä. 3) Pidä purkki pois suorasta auringonpaisteesta. 4) Huuhtele idut joka päivä kahdesti. Valuta kunnolla, jotta purkkiin ei kertyisi vettä pohjalle. 5) Idut ovat valmiita 3-5 päivän kuluttua. Säilytä jääkaapissa, huuhtele kerran päivässä. Ne kestävät jääkaapissa n. 3 päivää.

  IDÄTYSLAATIKOSSA: 1) Levitä siemenet idätyslaatikon kerroksiin ja kaada vettä päälle. 2) Idätä huoneenlämmössä, mutta ei suorassa auringonpaisteessa. Huuhtele pari kertaa päivässä. 3) Idut ovat valmiita 3-5 päivän kuluttua. Säilytä jääkaapissa, huuhtele kerran päivässä. Ne kestävät jääkaapissa n. 3 päivää.