Näytetään tulokset 1–12 / 91

 • Ahomansikka Monatsbowlenzauber

  3,90  sis. alv 24%

  Ahomansikka (Fragaria vesca semperflorens) Monatsbowlenzauber.

  Monivuotinen makea puutarha- ja parvekekasvi. Tuottaa suuria ja makeita ahomansikoita koko satokauden. Myös ahomansikan lehdet voi hyödyntää ruuanvalmistuksessa. Kasvi ei tee lainkaan rönsyjä, ja on helppohoitoinen niin maahan kuin ruukkuun istutettunakin. Ahomansikka viihtyy kuohkeassa maassa aurinkoisessa tai puolivarjoisessa paikassa.  Talvea vasten ahomansikka kannattaa lannoittaa syyslannoitteella ja suojata havuilla talveksi.

  ESIKASVATUS: helmi-huhtikuussa. Mansikka itää hitaasti, joten esikasvata se ajoissa. Kylvä siemenet kostutettuun taimimultaan, ja siirrä kylvös pimeään ja lämpimään paikkaan. Kun itäminen on alkanut, siirrä valoisaan ja viileään. Kun taimet ovat tanakoituneet, kouli ne 1 taimen/ruukku.  Istuta taimet pihalle toukokuussa, kun lämpötila on vähintään +15 astetta.

  SATO: Useimmiten satoa saadaan vasta istuttamista seuraavana vuonna kesä-syyskuussa.

 • Alfalfa

  4,90  sis. alv 24%

  Alfalfa on todellista superfoodia. Se sisältää karoteenia, runsaasti proteiinia, C-, D-, K-, E- ja B12-vitamiinia. Sen maku on raikas, ja alfalfa sopiikin hienosti leivän päälle tai salaatin osaksi. Kokeile myös lihan tai kalan päällä!

  Alfalfan idut valmistuvat viidessä päivässä, eikä niiden kasvattamiseen tarvita multaa – vesi ja pimeys riittävät.

 • Amppelitomaatti Tumbling Tom Red

  5,20  sis. alv 24%

  Tumbling Tom Red – makea ja satoisa punainen amppelitomaatti. Amppelitomaatit ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta, eikä ihme! Sadon lisäksi ne antavat silmäniloa ja  tuovat parvekkeelle tai lasitetulle terassille ripauksen kaukomaiden tunnelmaa.

  Tumbling Tom Red on maultaan makea ja herkullinen, ja se tuottaa satoa läpi koko kesän. Mikä onkaan ihanampaa kuin kesäaamuna poimia tomaatit aamupalapöytään omalta parvekkeelta!

 • Avomaankurkku

  1,20  sis. alv 24%

  Avomaankurkku (Cucumis sativus) Libelle F1.

  Vastustuskykyinen, hyvin säilöntään sopia avomaankurkku. Roisoinen kuori. Sopii hyvin kasvatettavaksi avomaalla. Libelle viihtyy kuohkessa, ravinteikkaassa ja lämpimässä mullassa aurinkoisessa ja suojaisessa paikassa. Kastellaan usein.

  ESIKASVATUS: maalis-toukokuu. Siirrä taimet pihalle, kun lämpötila on vähintään +20 astetta.

  SATO: heinä-elokuu

 • Avomaankurkku Vorgebirgstrauben

  0,90  sis. alv 24%

  Vorgebirgstrauben

  Tästä varhaisesta avomaankurkkulajikkeesta ravistelet mummonkurkut jo heinäkuussa!  Vorgebirgstrauben on aikainen, vastutuskykyinen ja runsassatoinen lajike. Se sopii hyvin säilöttäväksi. Istuta kurkku kasvamaan aurinkoiseen ja suojaiseen paikkaan kuohkeaan humus- ja ravinnepitoiseen multaan. Kurkku tarvitsee paljon vettä, joten varsinkin kuivana kesänä tasaisesta kosteudesta on pidettävä huolta alusta saakka.

  ESIKASVATUS: maalis-huhtikuussa, pidä huolta että itämislämpötila on riittävä. Kasvi siirretään ulos vasta, kun lämpötila on vähintään +22 astetta.  Pidä huolta, että kasvupaikka on tuulelta suojassa.

  SATOKAUSI: heinäkuusta jopa lokakuuhun saakka

 • Chili “Bishops Crown”

  3,90  sis. alv 24%

  Chili (Capsicum baccatum L.)  “Bishops Crown”.

  Mieto, sitruunanmakuinen, kellonmuotoinen chili. Satoisa. Viihtyy lämpimässä ja aurinkoisessa tuulelta suojassa huokoisessa ja ravintorikkaassa maaperässä. Kasvi vaatii kosteutta, mutta ei siedä seisovaa vettä. Koska chili ei pidä tuulesta, paras kasvupaikka sille on kasvihuone. Myös erittäin suojaisa seinusta tai aurinkoinen veranta käyvät.  Piispanhatun voi myös kuivata ja jauhaa chilijauheeksi.

  ESIKASVATUS: helmi-maaliskuussa. Siemenet painetaan kevyesti maahan, ei saa peittää mullalla. Siirrä taimet kasvupaikkaan, kun lämpötila on vähintään +22 astetta.

  SATO: heinä-syyskuu.

 • Chili “De Cayenne”

  2,70  sis. alv 24%

  Chili (Capsicum annuum) De Cayenne. Tulisuusaste 8.

  Kaipaatko lieskoja? De Cayenne on reippaan tulinen, vankka ja runsaskasvuinen chili. Koska se rakastaa lämpöä, lasitettu parveke tai kasvihuone on sille paras paikka.

 • Chili “Scotch Bonnet Jamaican Red”

  3,90  sis. alv 24%

  Tulossa varastoon keväällä 2022. 

  Chili (CApsicum Chinese) “Scotch Bonnet Jamaican Red”.

  Erittäin voimakas, +10 -luokan chili, yksi maailman tulisimmista. Hedelmät kauniita, erittäin voimakkaita, pallonmuotoisia. Muuttuvat kypsinä vaaleanvihreiksi tai tummanpunaisiksi. Hedelmäinen aromi. Viihtyy aurinkoisessa ja suojaisessa kosteassa, huokoisessa, humus- ja ravinnerikkaassa maassa. Kasvi vaatii paljon vettä ja ravintoa.  Käsittele kasvia varoen, ja käytä aina hansikkaita kun käsittelet sen hedelmiä. Vältä tarkasti hedelmän aromin joutumista silmiin. Scotch Bonnetia voi käyttää tuoreena tai kuivattuna.

   

 • Chili Asian Mix (Scotch Bonnet)

  3,90  sis. alv 24%

  Asian Mix.

  Sekoitus erittäin voimakkaita Habanero – ja Scotch Bonnet -chilejä. Jos tavallinen pippuri ja jalapeno ei enää tunnu suussa miltään, kasvata itsellesi tästä kovat mausteet!

  Chili viihtyy aurinkoisessa ja suojaisessa paikassa. Mullan on syytä olla kosteaa, huokoista ja ravinteikasta, ja kasvi vaatiikiin erityisen paljon vettä ja ravintoa. Chili viihtyy myös ikkunalaudalla, mutta vedottomuudesta ja kosteudesta on pidettävä hyvää huolta. Vinkki: esikasvaa erityisen hyvin sammalnapeissa.

  ESIKASVATUS: helmi- huhtikuu; siirrä kasvi kasvihuoneeseen tai pihamaahan toukokuussa. Lämpötilan on oltava vähintään 22 astetta. Jos kasvatat chiliä avomaalla, etsi sille tuulelta suojattu kasvupaikka. Chili kasvaa n. 80 cm korkeaksi, joten se on tuettava.

  SATO: elokuusta lokakuuhun

   

 • Chili Lombardo

  3,90  sis. alv 24%

  Chili (Capsicum annuum) Lombardo.

  Mieto ja makea, aromikas chilipaprika. Koska kasvi vaatii paljon lämpöä, sitä viljellään kasvihuoneessa. Vaatii lämpimän, kostean, kuohkean ja humuspitoisen mullan. Hedelmät muuttuvat kypsyessään kirkkaanpunaisiksi.

  ESIKASVATUS: helmi-huhtikuussa. Siirrä taimet kasvihuoneeseen, kun lämpötila siellä on vähintään +22 astetta.

  SATO: heinä-lokakuussa.

 • Cocktailtomaatti

  8,30  sis. alv 24%

  Coctailtomaatti Heartbreaker Vita F1.

  Sydämenmuotoinen ihastuttava tomaatti. Erittäin mehukas cocktailtomaatti, maksu sopivasti makean ja happaman väliltä. Heartbreaker vaatii vähän kasvutilaa, ja sopii siksi pienellekin parvekkeelle kasvamaan. Se tarvitsee paljon valoa, eikä lämpötila ei saisi nousta yli 27 asteen eikä painua alle 10 asteen. Kasvualustana ravinnepitoinen ja humuspitoinen multa on paras.

  ESIKASVATUS: maalis-huhtikuu. Pidä kylvös kosteana ja siirrä taimet isompaan ruukkuun, kun ensimmäiset oikeat lehdet ovat ilmestyneet. Jos taimi on kasvanut jo kovin korkeaksi, istuta varresta osa mullan alle. Karaise kasvia ennen kuin siirrät sen lopullisesti ulos.

  SATO: heinä-syyskuu.

   

 • Fenkoli Selma

  3,90  sis. alv 24%

  Fenkoli (Foeniculum vulgare) Selma

  Joko olet tutustunut fenkoliin? Se sopii etenkin kala- ja äyriäisruokiin, mutta myös keittoihin ja salaatteihin. Fenkolin esikäsittelyksi riittää huuhtominen, mutta toki salaattikäytössä kovimmat osat kannattaa jättää käyttämättä (vrt kiinankaali).  Fenkoli on myös vanha lääkerohto: se lievittää nuhaa ja kramppeja ja edistää sekä ruokahalua että ruuansulatusta. Sitä on käytetty yhdessä kamomillan kanssa helpottamaan koliikin oireita. Kaikki osat fenkolista voidaan hyödyntää: siemenet, lehdet, varret ja mukula. .