Näytetään tulokset 1–12 / 19

 • Chili “Bishops Crown”

  3,90  sis. alv

  Chili (Capsicum baccatum L.)  “Bishops Crown”.

  Mieto, sitruunanmakuinen, kellonmuotoinen chili. Satoisa. Viihtyy lämpimässä ja aurinkoisessa tuulelta suojassa huokoisessa ja ravintorikkaassa maaperässä. Kasvi vaatii kosteutta, mutta ei siedä seisovaa vettä. Koska chili ei pidä tuulesta, paras kasvupaikka sille on kasvihuone. Myös erittäin suojaisa seinusta tai aurinkoinen veranta käyvät.  Piispanhatun voi myös kuivata ja jauhaa chilijauheeksi.

  ESIKASVATUS: helmi-maaliskuussa. Siemenet painetaan kevyesti maahan, ei saa peittää mullalla. Siirrä taimet kasvupaikkaan, kun lämpötila on vähintään +22 astetta.

  SATO: heinä-syyskuu.

 • Chili “De Cayenne”

  2,70  sis. alv

  Chili (Capsicum annuum) De Cayenne. Tulisuusaste 8.

  Kaipaatko lieskoja? De Cayenne on reippaan tulinen, vankka ja runsaskasvuinen chili. Koska se rakastaa lämpöä, lasitettu parveke tai kasvihuone on sille paras paikka.

 • Chili “Scotch Bonnet Jamaican Red”

  4,20  sis. alv

  Tulossa varastoon keväällä 2022. 

  Chili (CApsicum Chinese) “Scotch Bonnet Jamaican Red”.

  Erittäin voimakas, +10 -luokan chili, yksi maailman tulisimmista. Hedelmät kauniita, erittäin voimakkaita, pallonmuotoisia. Muuttuvat kypsinä vaaleanvihreiksi tai tummanpunaisiksi. Hedelmäinen aromi. Viihtyy aurinkoisessa ja suojaisessa kosteassa, huokoisessa, humus- ja ravinnerikkaassa maassa. Kasvi vaatii paljon vettä ja ravintoa.  Käsittele kasvia varoen, ja käytä aina hansikkaita kun käsittelet sen hedelmiä. Vältä tarkasti hedelmän aromin joutumista silmiin. Scotch Bonnetia voi käyttää tuoreena tai kuivattuna.

   

 • Chili Asian Mix (Scotch Bonnet)

  3,90  sis. alv

  Asian Mix.

  Sekoitus erittäin voimakkaita Habanero – ja Scotch Bonnet -chilejä. Jos tavallinen pippuri ja jalapeno ei enää tunnu suussa miltään, kasvata itsellesi tästä kovat mausteet!

  Chili viihtyy aurinkoisessa ja suojaisessa paikassa. Mullan on syytä olla kosteaa, huokoista ja ravinteikasta, ja kasvi vaatiikiin erityisen paljon vettä ja ravintoa. Chili viihtyy myös ikkunalaudalla, mutta vedottomuudesta ja kosteudesta on pidettävä hyvää huolta. Vinkki: esikasvaa erityisen hyvin sammalnapeissa.

  ESIKASVATUS: helmi- huhtikuu; siirrä kasvi kasvihuoneeseen tai pihamaahan toukokuussa. Lämpötilan on oltava vähintään 22 astetta. Jos kasvatat chiliä avomaalla, etsi sille tuulelta suojattu kasvupaikka. Chili kasvaa n. 80 cm korkeaksi, joten se on tuettava.

  SATO: elokuusta lokakuuhun

   

 • Chili Aurora

  4,20  sis. alv

  Chilipaprika Aurora on sekä värien, tuoksun että maun ilotulitusta! Matala ja kompakti chili tuottaa pieniä hedelmiä, joiden väri muuttuu violetista valkoiseksi, keltaisesta oranssiin ja lopulta punaiseksi. Kasvissa on raikas sitruunan tuoksu.

  Aurora luokitellaan tuliseksi chiliksi (8/9). Se sopii käytettäväksi raakana, mutta myös säilöttynä.

 • Chili Ciliegia piccante

  4,20  sis. alv

  Chili Ciliegia piccante on pieni ja pyöreä, ja se sekoittuukin helposti amppelitomaattiin. Ciliegia piccante on mieto chili, joka voit käyttää niin tuoreena kuin säilöttynäkin.

 • Chili Habanero Chocolate

  4,60  sis. alv

  Kaipaatko tulisuutta ruokaan?

  Chili Habanero Chocolate on yksi maailman tulisimmista chileistä. Kypsät hedelmät ovat kauniin suklaanruskeita, ja tuoksuvat hedelmäiseltä ja suklaiselta. Koska tämä chili on tulinen, sitä pitää käsitellä hansikkaat kädessä.

 • Chili Jalapeno M

  2,90  sis. alv

  Chili Jalapeno M on keskivahva ja miellyttävä, pikatti chilipaprika. Kypsyessään se muuttuu punaiseksi.  Jalapeno M voidaan nauttia raakana, kypsennettynä tai säilöttynä.

 • Chili Lombardo

  3,90  sis. alv

  Chili (Capsicum annuum) Lombardo.

  Mieto ja makea, aromikas chilipaprika. Koska kasvi vaatii paljon lämpöä, sitä viljellään kasvihuoneessa. Vaatii lämpimän, kostean, kuohkean ja humuspitoisen mullan. Hedelmät muuttuvat kypsyessään kirkkaanpunaisiksi.

  ESIKASVATUS: helmi-huhtikuussa. Siirrä taimet kasvihuoneeseen, kun lämpötila siellä on vähintään +22 astetta.

  SATO: heinä-lokakuussa.

 • Chili Padron

  4,20  sis. alv

  Chili Padron on tunnettu espanjalaisista tapaksista. Sitä käytetään niissä nuorena ja mietona: chili grillataan ja päälle ripotellaan suolaa. Se tunnetaan nimellä Pimiento de Padron. Padronista tekee erikoisen se, että sen tulisuus vaihtelee miedosta erittäin tuliseen: 5% Padroineista on erittäin tulisia, loput mietoja. Padronin nauttiminen onkin espanjalaista rulettia, jossa on syytä pitää maitoa tai vaaleaa leipää lähettyvillä.

 • Chili Scotch Bonnet Jamaican Red

  4,20  sis. alv

  Chili Scotch Bonnet Jamaican Red on yksi maailman tulisimmista chileistä. Se on kiitollinen ja satoisa kasvatettava, kunhan pitää huolta riittävästä kosteudesta. Kokeile ihmeessä – mutta muista, että hedelmiä ei saa käsitellä paljain käsin. Chili on erittäin tulinen (10+), joten sen aromien joutumista esim. silmiin tulee ehdottomasti välttää.

 • Chilipaprika De Cayenne (Ring o Fire)

  3,90  sis. alv

  De Cayenne Ring o Fire on chili kaikessa tulisuudessaan. Scovillen asteikolla sen tulisuus on 70.000-85.000 = todella tulinen.

  Uskallatko kokeilla?